Αρχική Cruises Νικητιάδης: Nα καταστεί η Μεσόγειος προορισμός κρουαζιέρας καθόλη τη διάρκεια του χρόνου

Νικητιάδης: Nα καταστεί η Μεσόγειος προορισμός κρουαζιέρας καθόλη τη διάρκεια του χρόνου

38th Medcruise
Από ΔΕΞΙΑ ΠΡΟΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑ Υφυπουργός κ. Γιώργος ΝΙΚΗΤΙΑΔΗΣ κ. Γιαννάκης ΚΟΚΚΙΝΟΣ, Γενικός Διευθυντής CYPRUS PORT AUTHORITY Mr. Giovanni SPADONI, Πρόεδρος MEDCRUISE Mr. Fabrizio MAZZEI, Διευθυντής Λειτουργίας Λιμένας του Livorno Dr. Livio UNGARO, Γενικός Διευθυντής Επιβατικού Σταθμού Κρουαζιέρας Τεργέστης Mr. Edoardo MONZANI, Γενικός Διευθυντής Λιμένας της Γένοβας
«Βρισκόμαστε στην περίοδο των επόμενων μεγάλων βημάτων για τον ελληνικό τουρισμό στα οποία περιλαμβάνεται και ο τομέας της κρουαζιέρας» δήλωσε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γιώργος Νικητιάδης μιλώντας στη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Μεσογειακών Λιμένων Κρουαζιέρας (MEDCRUISE).
Προσκαλώντας τους παρευρισκόμενους έλληνες και ξένους παράγοντες των λιμένων και της κρουαζιέρας, σε μια κοινή προσπάθεια για να καταστεί η Μεσόγειος μοναδικός προορισμός κρουαζιέρας καθόλη τη διάρκεια του χρόνου, ο κ. Νικητιάδης  επισήμανε ότι στον τομέα της κρουαζιέρας ανοίγονται μεγάλες προοπτικές που μέσα από κοινές δράσεις όλων των ενδιαφερομένων πλευρών μπορούν να αποδώσουν σημαντικά οφέλη. Στο πλαίσιο αυτό τόνισε ότι η κυβέρνηση και οι φορείς του τουρισμού είναι ανοικτοί στον διάλογο για την ανάπτυξη του τουρισμού κρουαζιέρας και ειδικότερα για την δημιουργία υποδομών, ανταλλαγή τεχνογνωσίας και ανάπτυξη δράσεων.
Παράλληλα  ο υφυπουργός ανάφερε ότι οι μέχρι σήμερα ενέργειες του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού στις οποίες περιλαμβάνονται  και ενότητες για την κρουαζιέρα, έχουν αρχίσει να αποδίδουν, και ήδη διαφαίνονται τα πρώτα θετικά αποτελέσματα που θα αποτυπωθούν και στην αύξηση των αφίξεων και στα τουριστικά έσοδα.
Παράλληλα τόνισε ότι το περασμένο έτος έγιναν σημαντικές ενέργειες για τον θαλάσσιο τουρισμό μεταξύ των οποίων η άρση του cabotage, ο σχεδιασμός της αναβάθμισης του Λιμένα Πειραιά, το υπό διαμόρφωση νομοσχέδιο που αφορά κυρίως τα σκάφη αναψυχής επαγγελματικά και ιδιωτικά, και πολλές άλλες, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται από το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού πρωτοβουλίες που αφορούν τις νομοθετικές ρυθμίσεις για την τουριστική κατοικία, για τον ιαματικό τουρισμό και τουρισμό υγείας, για τον τουρισμό υπαίθρου και αγροτουρισμό, και άλλες ειδικές – εναλλακτικές μορφές τουρισμού. Όλα αυτά, είπε, ο κ. Νικητιάδης, προσθέτουν στο προσφερόμενο τουριστικό προϊόν, το αναβαθμίζουν και του προσδίδουν υπεραξία που θα βοηθήσει τον στόχο για την ανάπτυξη ελληνικού τουρισμού. Παράλληλα, ο υφυπουργός επισήμανε ότι το υπουργείο έχει ήδη προχωρήσει στην αναδόμηση και νέα παρουσίαση της ταυτότητας της τουριστικής Ελλάδας, προγραμματίζονται ριζικές αλλαγές στην εκπαίδευση που σχετίζεται με ναυτιλιακές και τουριστικές σπουδές και βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες αξιοποίησης του ΕΣΠΑ για να βελτιωθούν οι λιμενικές υποδομές.
Ειδικά για την κρουαζιέρα, ο κ. Νικητιάδης τόνισε ότι βρίσκεται ήδη, σε προχωρημένο στάδιο ανάπτυξης και υποστηρίζεται από τις δράσεις της κυβέρνησης που στοχεύουν στην προσέλκυση περισσότερων τουριστών, στην αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος και την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών. Ωστόσο, συνέχισε λέγοντας ότι:  «δεν εφησυχάζουμε καθώς έχουμε ακόμη πολλά να κάνουμε γνωρίζοντας ότι χρειαζόμαστε περισσότερες, μεγαλύτερες και πιο εκσυγχρονισμένες εγκαταστάσεις στους λιμένες εξυπηρέτησης κρουαζιερόπλοιων».
Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού απευθυνόμενος στο ακροατήριό του επισήμανε τα εξής: «οι στόχοι της Ένωσής σας, είναι και δικοί μας στόχοι. Θέλουμε να αναδείξουμε προωθήσουμε την περιοχή της Μεσογείου ως προορισμό κρουαζιέρας σε ολόκληρο τον κόσμο. Θέλουμε να αυξηθεί η λειτουργικότητα και αποδοτικότητα των λιμένων κρουαζιέρας. Θέλουμε, μαζί σας, να έχουμε ένα forum όπου οι διοικήσεις των λιμένων να μπορούν να διατυπώνουν τις κοινές θέσεις, και τα σχέδια κοινού ενδιαφέροντος, για τις, σχετικές με την κρουαζιέρα, πολιτικές. Σας διαβεβαιώνω ότι είμαστε δίπλα σας, συνεχίζουμε τον διάλογο, θέλουμε μία δυναμική Μεσογειακή αγορά κρουαζιέρας, γιατί η Μεσόγειος είναι η κοινή μας θάλασσα, και είναι η πιο όμορφη γειτονιά της γης μας. Ανοίγονται μπροστά μας μεγάλες τουριστικές αγορές. Παρατηρούμε την μεγάλη αύξηση ζήτησης από τις Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά έχουμε και άλλες αγορές για πελάτες κρουαζιέρας που θα επισκέπτονται την ενδοχώρα των λιμανιών μας. Πρέπει αυτές τις δυνατότητες να τις εκμεταλλευτούμε όπως για παράδειγμα το αυξανόμενο ενδιαφέρον της Ρωσικής αγοράς για την κρουαζιέρα».
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ MEDCRUISE
Στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης Λιμένων Κρουαζιέρας ο κ. Νικητιάδης είχε κατ΄ ιδίαν συνάντηση με το προεδρείο όπου συζήτησε μεταξύ άλλων τη δυνατότητα συνεργασίας με στόχο την παροχή τεχνογνωσίας για την προσέλκυση επενδύσεων για ανάπτυξη υποδομών στα ελληνικά λιμάνια. Επίσης ο υφυπουργός στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης είχε σύντομη συνάντηση με τον πρόεδρο της Miami Cruise Shippin κ. Michael Kazakoff και τον Γενικό Γραμματέα του European Cruise Council κ. Tim Marking.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.