Αρχική Tourism Κομβικό σημείο η βίζα για τη διεύρυνση των τουριστικών αγορών

Κομβικό σημείο η βίζα για τη διεύρυνση των τουριστικών αγορών

Androula VassiliouΟι τελευταίες εξελίξεις στο χώρο του αθλητισμού, κυριάρχησαν στη συνάντηση του Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Παύλου Γερουλάνου με την Επίτροπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Εκπαίδευση, τον Πολιτισμό, την Πολυγλωσσία και τη Νεολαία, κα. Ανδρούλλα Βασιλείου.
Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης της Επιτρόπου κ. Βασιλείου, ο κ. Υπουργός επεσήμανε την σπουδαιότητα της συνεργασίας της UEFA με την ΕΠΟ, η οποία οδήγησε στο πρώτο βήμα για την εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Στη συνέχεια, η Επίτροπος κ. Βασιλείου, ενημερώθηκε από τον Υπουργό για την τουριστική κίνηση της Ελλάδας η οποία μέχρι σήμερα παρουσιάζει αύξηση της τάξεως 10%. «Καταφέραμε να αποκαταστήσουμε το πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί κατά την προηγούμενη χρονιά και όπως δείχνουν τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας το ποσοστό των τουριστών κατά τη φετινή χρονιά θα φτάσει στα επίπεδα του 2007-8. Σε αυτό συνέβαλε η επέκταση σε εναλλακτικές αγορές όπως η Τουρκία, το Ισραήλ, η Ρωσία, η Κίνα και η Σερβία. Για τη διεύρυνση των τουριστικών αγορών το κομβικό σημείο είναι η βίζα» επεσήμανε ο κ. Γερουλάνος, «ο οποίος ζήτησε και τη συνδρομή της Επιτρόπου για την απλούστευση των διαδικασιών Ε.Ε. στα θέματα θεωρήσεων Σένγκεν.»
Από την πλευρά της η Επίτροπος κ. Βασιλείου, τόνισε ότι: «θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερο βάρος στη διάσταση του τουρισμού ώστε να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης, καθώς και στην ανάδειξη του πολιτιστικού τουρισμού, ως φορέα οικονομικής ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής, ιδιαίτερα στις σύγχρονες δυσμενείς οικονομικές συγκυρίες». Ο κ. Υπουργός παρουσίασε στην κ. Επίτροπο τα βασικά σημεία του προγράμματος Αναβάθμιση των Αρχαιολογικών χώρων και Μουσείων της χώρας, το οποίο στόχο έχει ν’ αναδείξει την αρχαιολογική μας κληρονομιά, ώστε αυτή να γίνει πηγή πλούτου για τις τοπικές κοινωνίες και την εθνική οικονομία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.