Αρχική Festival Ένα μοναδικό stage-φεστιβάλ στην Nάξο

Ένα μοναδικό stage-φεστιβάλ στην Nάξο

Ένα μοναδικό stage-φεστιβάλ στην NάξοΑπό τις 19 Ιουλίου μέχρι την 1η Αυγούστου 2011

12 ημέρες άνευ προηγουμένου σε έναν επίγειο παράδεισο:

Φανταστείτε, ονειρευτείτε, φύγετε, ταξιδέψτε…

Φανταστείτε ένα ελληνικό νησί στην καρδία του απέραντου γαλάζιου, όπου οι ρίζες του, η ιστορία του, οι μνήμες του και η διαχρονικότητά του πηγάζουν μέσα από τη μυθολογία.

Φανταστείτε επίσης ένα νησί γιορτινό, χαρούμενο, που σφύζει από ζωή και εξαιρετικά φιλόξενο.

Φανταστείτε ένα ελληνικό νησί, ούτε πολύ μεγάλο, που διατηρεί τον ανθρώπινο χαρακτήρα του, αλλά ούτε και πολύ μικρό, που σας προσφέρει τον πλούτο, την ποικιλία και την καθημερινή απόλαυση της εξερεύνησης καινούριων τοπίων.

Φανταστείτε ένα νησί που έχει μείνει αναλλοίωτο και έχει κρατήσει όλες τις παραδόσεις: μουσική, χορό, πανηγύρια, τη μοναδικότητα της κάθε στιγμής…

Φανταστείτε ένα νησί με δεκάδες άσπρα χωριά, αναλλοίωτα εδώ και αιώνες. Ένα  εύφορο και καταπράσινο νησί με περισσότερες από 400 βυζαντινές εκκλησίες, αλλά και νερόμυλους, ελληνικούς και ρωμαϊκούς αρχαιολογικούς χώρους, κάστρα βενετικής περιόδου, ελαιοτριβεία, μονοπάτια, λοφίσκους…

Φανταστείτε μια μουσική εξαιρετικής ομορφιάς, γεμάτη βιολί και λαούτο, που κυματίζει όπως το Αιγαίο και φυσάει στην καρδιά μας με τη δύναμη και τη ζεστασιά του μελτεμιού.

Φανταστείτε υπέροχα τοπία που θα σας κόψουν την ανάσα: καταπράσινες πεδιάδες με ελαιόδεντρα και αμπέλια, δαντελωτά βράχια που κρύβουν παραλίες, λιμανάκια που τα χτυπάει το κύμα, βουνά που αναδύουν λουλουδάτες μυρωδιές, σκιερές πλατείες γεμάτες γλυκές μελωδίες…

Φανταστείτε τους ντόπιους βοσκούς, χωρικούς, αμπελουργούς, φυσιοδίφες  και μελισσοκόμους που σας διηγούνται την απλή και θαυμάσια καθημερινότητά τους.

Φανταστείτε 12 ημέρες και 13 καλοκαιρινές, μαγικές νύχτες, σε αυτόν το επίγειο παράδεισο, το εφτασφράγιστο και διαχρονικό κήπο, ανάμεσα στον ουρανό, τη γη και τη θάλασσα.

Φανταστείτε μαθήματα χορού στην καρδιά των χωριών, με δασκάλους του νησιού, παρέα με τους χωριανούς, που είναι ιδιαίτερα χαρούμενοι να σας έχουν μαζί τους και να μοιράζονται το νησί τους μαζί σας.

Φανταστείτε τα διαλείμματα των μαθημάτων, όπου οι νησιώτες σας πλησιάζουν και γεύονται μαζί σας κρασί, ρακί και τυρί από τα χεράκια τους, ή φρούτα γεμάτα ήλιο από το κηπάρι τους.

Φανταστείτε να επισκέπτεστε κάθε μέρα ένα διαφορετικό χωριό, με ντόπιο ξεναγό και να ανακαλύπτετε σε κάθε στενό και από ένα ξεχασμένο επάγγελμα, υφαντήριο, σιδεράδικο, κατάστημα με βότανα από τους γύρω λόφους, φούρνο με ξύλα, ή ακόμα μια υπέροχη μικρή εκκλησία που να μυρίζει λιβάνι.

Φανταστείτε ένα ξενοδοχείο μόλις 20 μέτρα από  τη θάλασσα: το δικό σας ξενοδοχείο, με μόνο ήχο τα κύματα και μόνη θέα το απέραντο γαλάζιο, για να γεμίζετε μπαταρίες κάθε πρωί και κάθε βράδυ.

Φανταστείτε ένα ευχάριστο και  πλούσιο δείπνο, κάθε βράδυ σε άλλη ταβέρνα, με υπέροχη οικογενειακή κουζίνα, και στη συνέχεια γλέντι με τους μουσικούς του χωριού και χορό, χορό, χορό…

Φανταστείτε αυτές τις 12 ημέρες και 13 υπέροχες και μαγικές νύχτες: κάτι περισσότερο από ένα stage, από ένα σεμινάριο, από ένα φεστιβάλ, από απλές διακοπές: μια αξέχαστη εμπειρία, μια εξαιρετική γνωριμία με τους νησιώτες, τους χωριανούς, με όλους τους Έλληνες του νησιού…

Γιατί αυτό το νησί υπάρχει, και ο Καζαντζάκης, ο μεγαλύτερος Έλληνας συγγραφές όλων των εποχών (Αλέξης Ζορμπάς, Αναφορά στον Γκρέκο, κτλ), είπε και έγραψε για αυτό το νησί όπου και έζησε ότι ήταν ένας επίγειος παράδεισος,  ο ένας και μοναδικός επίγειος παράδεισος.

Το νησί όπου μεγάλωσε ο Δίας πριν πάει στον Όλυμπο.
Το νησί όπου έζησε ο Διόνυσος, ο θεός του έρωτα, της γιορτής, της μέθης της ζωής, της αγάπης του κρασιού…

Αυτό το ευλογημένο από τους θεούς νησί σας περιμένει, σας υποδέχεται, σας ανοίγει την αγκαλιά του και την καρδιά του με ένα ποτήρι στο χέρι: η Νάξος.  Στην υγειά σας !

Νάξος 2011:

Κάτι περισσότερο από ένα απλό σεμινάριο χορών… ένα ταξίδι στην ιστορία, στην παράδοση, στον πολιτισμό και στην ψυχή των νησιών, των Κυκλάδων, του Αιγαίου Πελάγους… με τους Ναξιώτες !

Ένα stage στην καρδιά και την πηγή της παράδοσης: 12 εξαιρετικές ημέρες, στην καρδιά των νησιώτικων χορών, του βιολιού, του λαούτου, της κυματιστής μουσικής των ελληνικών νησιών. 12 ημέρες σε μια Ελλάδα παραδοσιακή, αρχαϊκή, ξεχασμένη μαγική, για να μοιραστείτε μοναδικές, χαρούμενες, ζεστές στιγμές με τους νησιώτες. Θα  συναντήσετε Ναξιώτες, εκεί όπου γεννήθηκε η παράδοση, εκεί από όπου πηγάζει, εκεί όπου ζει, εκεί όπου μοιράζεται και μεταδίδεται, με δύναμη, με πάθος, με αυθεντικότητα.

Πληροφορίες στο nisosnaxos@gmail.com

www.nisiotis.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.