Αρχική Tourism Ο τουρισμός από την κρίση βγήκε πάρα πολύ δυναμωμένος

Ο τουρισμός από την κρίση βγήκε πάρα πολύ δυναμωμένος

Ο τουρισμός από την κρίση βγήκε πάρα πολύ δυναμωμένος«Ο τουρισμός από την κρίση βγήκε πάρα πολύ δυναμωμένος», τόνισε ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλος Γερουλάνος, σε συνέντευξη που έδωσε, στον ΑΘΗΝΑ 9,84, και συνέχισε λέγοντας πως «Ο τουρισμός είναι ένα καλό πρότυπο για το πώς θα έπρεπε να κοιτάμε την ανάπτυξη στην Ελλάδα. Ο πολιτισμός, παρά τις δυσκολίες, έχει καταφέρει να αντεπεξέλθει, πέρα από τις όποιες προσδοκίες…
Περιμέναμε ότι θα είχαμε μια πολύ ισχυρή μείωση του τουρισμού πέρυσι και τελικά κλείσαμε με εκατό χιλιάδες επισκέπτες παραπάνω από την προηγούμενη χρονιά και, παρότι είχαμε τις μεγάλες μειώσεις στη Γερμανία -που η Ελλάδα απαξιωνόταν τότε- και την Αγγλία -η οποία πέρασε τη δική της οικονομική κρίση-, αυτές είναι οι δύο μεγάλες μας αγορές, ό,τι χάσαμε από την Αγγλία και τη Γερμανία το αναπληρώσαμε από την Τουρκία, το Ισραήλ, τη Ρωσία, σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό από τη Σερβία, από την Κίνα. Η Κίνα είχε αύξηση πέρυσι 75%.
Για πρώτη φορά μετά από χρόνια, ο ελληνικός τουρισμός δείχνει πραγματικά μια ωριμότητα, η οποία μπορεί να τον πάει στην επόμενη φάση της ανάπτυξής του και αυτό πρέπει να το υπογραμμίσουμε…
Το πρώτο δίμηνο, φέτος, είχαμε μια αύξηση της τάξεως του 5% – 6%, το οποίο δείχνει ότι από πέρυσι φέρνουμε μια δυναμική φέτος, που αν συνεχιστεί, θα είναι μια καλή χρονιά για τον Τουρισμό…».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.