Αρχική Airlines News Γιοχάνεσμπουργκ: ο νέος προορισμός του Α380 της Emirates

Γιοχάνεσμπουργκ: ο νέος προορισμός του Α380 της Emirates

Γιοχάνεσμπουργκ: ο νέος προορισμός του Α380 της EmiratesΗ Emirates ανακοίνωσε ότι το Γιοχάνεσμπουργκ, το εμπορικό και οικονομικό κέντρο της Νοτίου Αφρικής, είναι ο επόμενος σταθμός τους Α380. Το καθημερινό δρομολόγιο του Α380 θα ξεκινήσει από την 1η Οκτωβρίου του 2011.

Η ανακοίνωση του πρώτου προγραμματισμένου δρομολογίου του A380 στην Αφρική, έρχεται σε συνέχεια της ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων για το οικονομικό έτος 2010-11. Τα στοιχεία έδειξαν αύξηση 12% των επισκεπτών που ταξίδεψαν με την Emirates στη Νότια Αφρική, σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Τα συνολικά έσοδα από την αγορά της Νοτίου Αφρικής αυξήθηκαν σημαντικά, κατά 34% σε σχέση με την χρονιά 2009-10.

Τη χρονιά που διοργανώθηκε στην Νότια Αφρική το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2010, η Emirates σημείωσε ρεκόρ αύξησης στην εισερχόμενη κίνηση, με αύξηση 20% της επιβατικής κίνησης για το 2010. Η Emirates ως επίσημος υποστηρικτής του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου, βοήθησε στη μεταφορά των φιλάθλων του ποδοσφαίρου στη Νότια Αφρική από όλο το δίκτυο της αεροπορικής εταιρείας και από τις 6 ηπείρους.
Ο Πρόεδρος της Emirates Airline  Tim Clark δήλωσε: «Από το 1995 που ξεκινήσαμε πτήσεις προς τη Νότια Αφρική, έχουμε καταφέρει μια επιτυχημένη συνεργασία. Πλέον συνδέουμε το Γιοχάνεσμπουργκ, το Κέιπ Τάουν και το Ντέρμπαν με το παγκόσμιο δίκτυό μας μέσα από 42 απευθείας πτήσεις την εβδομάδα προς το Ντουμπάι. Τα θετικά αποτελέσματα που έχουμε λάβει τους τελευταίους 12 μήνες θα ενισχυθούν από την άφιξη του Α380, το οποίο έχει θέσει νέα δεδομένα στο αεροπορικό ταξίδι.
Το Α380 αντιπροσωπεύει το μέλλον της αεροπορικής βιομηχανίας, τόσο σε θέμα ταξιδιωτικής εμπειρίας των επιβατών  όσο και  περιβαλλοντικής ευαισθησίας. Με τη δρομολόγηση του αεροσκάφους στο Γιοχάνεσμπουργκ, επιβεβαιώνουμε τη δέσμευσή μας στη Νότια Αφρική και αναμένουμε αυξημένη ζήτηση από επιβάτες που ταξιδεύουν είτε για επαγγελματικούς λόγους είτε για λόγους αναψυχής, οι οποίοι ενδιαφέρονται να απολαύσουν μοναδικές υπηρεσίες και άνεση κατά τη διάρκεια του ταξιδιού».

Το αεροσκάφος 489 θέσεων Α380 της Emirates προσφέρει 14 σουίτες Πρώτης Θέσης, 76 καθίσματα -κρεβάτια στην Επιχειρηματική Θέση και 399  καθίσματα στην Οικονομική Θέση. Οι επιβάτες της Πρώτης Θέσης έχουν πρόσβαση σε 2 Shower Spa, ενώ οι επιβάτες των διακεκριμένων θέσεων του δεύτερου ορόφου, μπορούν να χαλαρώσουν στο lounge του αεροσκάφους στα 12.000 πόδια. Αναψυκτικά και μικρά γεύματα προσφέρονται κατά τη διάρκεια της πτήσης, μέχρι την προσγείωση.
Το Α380 θα πραγματοποιεί την καθημερινή πτήση ΕΚ 761, με αναχώρηση από το Ντουμπάι στις 04:40 (τοπική ώρα) και άφιξη στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Γιοχάνεσμπουργκ στις 10:50 (τοπική ώρα). Η πτήση επιστροφής ΕΚ 762 έχει ώρα αναχώρησης 14:10 (τοπική ώρα) και ώρα άφιξης στο Ντουμπάι στις 00:10 (τοπική ώρα) την επόμενη μέρα.
Η ώρα άφιξης του Α380 στο Ντουμπάι θα προσφέρει στους επιβάτες που ταξιδεύουν από την Νότια Αφρική, τη δυνατότητα για μεγάλο αριθμό συνδέσεων με πολλούς προορισμούς στην Ευρώπη, όπου με την έναρξη πτήσεων προς τη Γενεύη την 1η Ιουνίου και την Κοπεγχάγη της 1η Αυγούστου, φτάνει στο σύνολο τους 27 προορισμούς. Επίσης οι επιβάτες θα έχουν τη δυνατότητα να συνδεθούν με πολλούς προορισμούς προ τη Μέση και την άπω Ανατολή.  
Οι επιβάτες οι οποίοι θέλουν να κάνουν στάση  στο Ντουμπάι κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους, θα ανακαλύψουν μεγάλη ποικιλία πραγμάτων που έχουν τη δυνατότητα  να δουν και να κάνουν και για το λόγο αυτό το Ντουμπάι θεωρείται μια από τις  ιδανικές πόλεις για ενδιάμεσες στάσεις. Οι δυνατότητες για δραστηριότητες ποικίλουν  από παγκοσμίου επιπέδου γήπεδα γκολφ, πίστες σκι, υψηλού επιπέδου γαστρονομία, σαφάρι στην έρημο αλλά και αγοραστικές επιλογές από κοσμήματα- χρυσό- διαμάντια, μέχρι ρούχα υψηλής ραπτικής.

Το Γιοχάνεσμπουργκ είναι η πιο γνωστή πόλη της Νοτίου Αφρικής και πρωτεύουσα της περιφέρεια Γκαουτένγκ, της πιο πλούσιας περιφέρειας της χώρας και το «σπίτι» περίπου 9 εκατ. κατοίκων.

Το Α380 θα ενισχύσει τις εμπορικές σχέσεις μεταξύ της Νοτίου Αφρικής και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, που έχει σημειώσει έναν ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 8% από το 2007. Το σύνολο του εμπορευματικού φορτίου από 1,379,000 το 2077 έφτασε 1,749,000 το 2010. 

Η Emirates πραγματοποιεί σήμερα τρείς καθημερινές πτήσεις προς το Γιοχάνεσμπουργκ, δύο καθημερινές πτήσεις  Κέιπ Τάουν και μία καθημερινή πτήση προς Ντέρμπαν. Το 15 αεροσκάφη τύπου Α380 πραγματοποιούν πτήσεις από  Ντουμπάι προς Λονδίνο (Heathrow- διπλή καθημερινή), Μάντσεστερ, Παρίσι, Τορόντο, Σεούλ, Μπανγκόγκ, Πεκίνο, Σαγκάη, Τζέντα, Νέα Υόρκη, Χονγκ Κονγκ, Σύδνεϋ και Οκλαντ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.