Αρχική Education Απαραίτητο το μάθημα της Πληροφορικής στο νέο λύκειο

Απαραίτητο το μάθημα της Πληροφορικής στο νέο λύκειο

SEPEO ΣΕΠΕ διαμαρτύρεται για την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων να καταργήσει τη διδασκαλία του μαθήματος της Πληροφορικής από το νέο Λύκειο.
Συγκεκριμένα σε ανοικτή επιστολή αναφέρει τα εξής

Στην εποχή της ψηφιακής οικονομίας και γνώσης, ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας με έκπληξη πληροφορήθηκε για την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων να καταργήσει τη διδασκαλία του μαθήματος της Πληροφορικής από το νέο Λύκειο.

Ο ΣΕΠΕ ζητά από το Υπουργείο να επανεξετάσει τη θέση του και είναι έτοιμος να συμβάλει εποικοδομητικά στην κατεύθυνση όχι μόνο να μην καταργηθεί, αλλά να αναβαθμιστεί η διδασκαλία του μαθήματος της Πληροφορικής.

Ο ΣΕΠΕ επισημαίνει πως η εκμάθηση των σύγχρονων τεχνολογιών αντικατοπτρίζει ένα νέο τρόπο σκέψης, παραγωγικό, ορθολογιστικό και δημιουργικό. Θέτει τις προϋποθέσεις για τον περιορισμό της τεχνοφοβίας, του ψηφιακού αναλφαβητισμού, του σκοταδισμού, της αναχρονιστικής αντίληψης περί μάθησης και διδασκαλίας. Κυρίως όμως, ενισχύει την αναζήτηση, την ανάδυση του καινούργιου, της καινοτομίας που τόσο πολύ έχει ανάγκη η ελληνική οικονομία και κοινωνία.

Ο ΣΕΠΕ με αίσθημα ευθύνης απέναντι στη νέα γενιά θα εντείνει τη δράση του προκειμένου να παρουσιάσει πως οι Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών δεν είναι απλά ένα τεχνολογικό εργαλείο που περιορίζεται στην όψη και την αφή του ηλεκτρονικού υπολογιστή. Είναι ένας ολόκληρος κόσμος γνώσης και εμπειρίας, πολλαπλών δυνατοτήτων και εκφάνσεων, στον οποίο μπορούν να εντρυφήσουν οι μαθητές των ελληνικών σχολείων χωρίς περιορισμούς και προσκόμματα, με σωστή καθοδήγηση και επίβλεψη. Εξάλλου το δικαιούνται και τους αξίζει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.