Αρχική Festival Φεστιβάλ Ελληνικής Γαστρονομίας στο Παρίσι

Φεστιβάλ Ελληνικής Γαστρονομίας στο Παρίσι

Φεστιβάλ Ελληνικής Γαστρονομίας στο ΠαρίσιΣε μια κατάμεστη αίθουσα απο γάλλους δημοσιογράφους γευσιγνώστες και επιφανείς προσωπικότητες απο τον κόσμο της γαστρονομίας, μεταξύ των οποίων και σεφ βραβευμένοι με αστέρια Μισελέν, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γιώργος Νικητιάδης κήρυξε την έναρξη του Φεστιβάλ Ελληνικής Γαστρονομίας στο Παρίσι. Ο υφυπουργός αφού υπογράμμισε τον σεβασμό της Ελλάδας προς τη Γαλλική κουζίνα, αναφερόμενος στον Αρχέστρατο και την ελληνική προέλευση της λέξης γαστρονομία, τόνισε την σημαντικότητα της ελληνικής συμβολής στις κουζίνες όλου του κόσμου. Μεταξύ των προσκεκλημένων στο επίσημο δείπνο ήταν και ο γνωστός έλληνας δημοσιογράφος που ζει και εργάζεται μόνιμα στο Παρίσι, Νίκος Αλιάγας ο οποίος χαιρέτησε την εκδήλωση.
Νωρίτερα οι δεκάδες προσκεκλημένοι παρακολούθησαν με ενθουσιασμό και ικανοποίηση την επίδειξη μαγειρικής που είχαν οργανώσει ο διευθυντής του γραφείου του ΕΟΤ στο Παρίσι κ. Χαρτοματζίδης σε συνεργασία με καταξιωμένους σεφ απο την Ροδο, την Κρήτη, την Κέρκυρα και τη Χαλκιδική, ενώ γεύτηκαν τοπικές λιχουδιές και δοκίμασαν παραδοσιακά ελληνικά ποτά όπως το ούζο και το τσίπουρο υπο τους ήχους ζωντανής ελληνικής  μουσικής.
Στη συνένετυξη Τύπου που παρέθεσε το πρωί της Τρίτης ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Νικητιάδης ενώπιον 85 δημοσιογράφων απο γαλλικές εφημερίδες, περιοδικά και τηλεοπτικούς σταθμούς, παρουσίασε τη στρατηγική της κυβέρνησης για τον τουρισμό και εξειδικευσε τις δράσεις που πρόκειται να αναπτυχθούν εως τη λήξη του Φεστιβάλ Ελληνικής Γαστρονομίας στο Παρίσι.
Πιο συγκεκριμένα τις επόμενες ημέρες έχει συμφωνηθεί με σημαντικά εστιατόρια του Παρισιού να περιλαμβάνουν ελληνικές συνταγές στο μενού τους τις οποίες θα επιλέξουν απο τις τέσσερις περιοχές που συμμετείχαν στο Φεστιβάλ Γαστρονομίας. Μέχρι το τέλος Μαρτίου όσοι πελάτες των γαλλικών εστιατορίων παραγγέλνουν ελληνικά πιάτα θα παραλαμβάνουν δωρεάν και ένα λαχνό με τον οποίο θα συμμετέχουν σε κλήρωση που θα γίνει στις αρχές Απριλίου σε αίθουσα της Ουνέσκο με βραβείο ένα ταξίδι για δύο άτομα στην Ελλάδα με όλα τα έξοδα πληρωμένα.  Παραλλήλως υπολογίζεται οτι τις επόμενες μέρες περισσότεροι απο 100 000 γάλλοι θα δοκιμάσουν τους ελληνικούς μεζέδες που θα προσφέρονται εντελώς δωρεάν στους επιβάτες των τρένων που συνδέουν το Παρίσι με τη Λυών, τη Μασσαλία, τη Λίλ και το Μπορντώ. Μετά την ολοκλήρωση του δείπνου ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού δήλωσε: «…η προσπάθεια αυτή φέρνει πιο κοντά την Ελλάδα με τη Γαλλία κσι σε συνδυασμό με την εκδήλωση που έχει προγραμματιστεί να γίνει τέλος του έτους στο μουσείο του Λούβρου για το Μέγα Αλέξανδρο, είναι σίγουρο οτι θα επωφεληθεί η χώρα μας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.