Αρχική Culture Τριήμερο Πολιτιστικών Δράσεων στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού

Τριήμερο Πολιτιστικών Δράσεων στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού

Το πρόγραμμα "ΑΓΟΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ΓΟΝΙΜΗ"Το πρόγραμμα «ΑΓΟΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ΓΟΝΙΜΗ», το μεγαλύτερο εκπαιδευτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα σε ελληνικά νησιά, επισκέπτεται φέτος για πρώτη φορά την Τήνο, με μια πλούσια σειρά εκπαιδευτικών εργαστηρίων και πολιτιστικών δράσεων για μικρούς και μεγάλους. Το Πρόγραμμα, που διοργανώνεται από την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία ΔΙΑΔΡΑΣΗ σε συνεργασία με τον ΔΗΜΟ ΤΗΝΟΥ και το ΙΔΡΥΜΑ ΤΗΝΙΑΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, θα διεξαχθεί μεταξύ 15-19 Μαρτίου σε ολόκληρη την Τήνο.

Περιλαμβάνει διαδραστικά εργαστήρια ψηφιδωτού, kung fu, δημιουργίας διαδικτυακής εφημερίδας και comics, καθώς και παιχνίδια περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης,  που θα πραγματοποιηθούν στα δημοτικά σχολεία Τήνου, Εξώμβουργου, Πύργου και Στενής. Επίσης, στο Γυμνάσιο Τήνου θα πραγματοποιηθεί εργαστήρι με την Καμεράτα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, που θα προετοιμάσει τους μαθητές για τη συμμετοχή τους στη συναυλία της Ορχήστρας στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού.

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο για το κοινό περιλαμβάνουν κινηματογραφικές προβολές  (16/3), ανοιχτή συζήτηση για τρόπους ενεργειακής αυτονομίας στα ελληνικά νησιά (17/3), καθώς συναυλία με την Καμεράτα, Ορχήστρα Φίλων της Μουσικής σε συνεργασία με το ΙΔΡΥΜΑ ΤΗΝΙΑΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ (18/3).

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και με την υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ενώ χορηγός είναι η Blue Star Ferries.
Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο για το κοινό θα γίνουν στο μέγαρο του Ιδρύματος Τηνιακού Πολιτισμού. Συγκεκριμένα:
ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ, στις 19:00
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ
Προβολή βραβευμένων ταινιών μικρού μήκους από το διεθνές Φεστιβάλ σύγχρονης τέχνης Mir και της ταινίας «Casus Belli», του Γιώργου Ζώη (Επίσημη Συμμετοχή στο 67ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας, 1ο Βραβείο μυθοπλασίας στο 33ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας).
Είσοδος ελεύθερη

ΠΕΜΠΤΗ 17 ΜΑΡΤΙΟΥ, στις 18.30

ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΑΓΟΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ΓΟΝΙΜΗ»
O Δήμαρχος Τήνου κ. Παναγιώτης Κροντηράς και ο Πρόεδρος της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας ΔΙΑΔΡΑΣΗ κ.Στέφανος Νόλλας, παρουσιάζουν το αναλυτικό πρόγραμμα δράσεων του Προγράμματος ΑΓΟΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ΓΟΝΙΜΗ στην Τήνο. Θα ακολουθήσει συζήτηση με θέμα την εξοικονόμηση κόστους ενέργειας σε ελληνικά νησιά, καθώς και προβολή του ντοκιμαντέρ “The age of stupid”.
ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Πώς να κάνετε ενεργειακά αυτόνομο το νησί σας
Η ομάδα Συνήγοροι του Κλίματος συζητά τρόπους εξοικονόμησης κόστους και ενέργειας σε ελληνικά νησιά και παρουσιάζει το παράδειγμα του  Αϊ-Στράτη, του πρώτου «πράσινου» νησιού στην Ελλάδα, που θα καλύπτει το σύνολο των ενεργειακών του αναγκών αποκλειστικά από τον ήλιο και τον άνεμο, ενημερώνοντας για τρόπους με τους οποίους ένα ελληνικό νησί μπορεί να μειώσει το κόστος κατανάλωσης ενέργειας.

Θα ακολουθήσει προβολή του ντοκιμαντέρ “The age of stupid”,  μιας ματιάς στο μέλλον, που προσπαθεί να ρίξει φως στους λόγους για τους οποίους η ανθρωπότητα απέτυχε να αντιμετωπίσει τις καταστροφικές συνέπειες της κλιματικής αλλαγής (με ελληνικούς υπότιτλους).

Η δράση πραγματοποιείται σε συνεργασία με την ομάδα των Συνηγόρων του Κλίματος,  μέσα στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος Challenge Europe του Βρετανικού Συμβουλίου, με στόχο την πληροφόρηση σχετικά με το θέμα της κλιματικής αλλαγής και ευαισθητοποίηση των κατοίκων για τη διαφύλαξη του φυσικού περιβάλλοντος.
Είσοδος ελεύθερη
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΜΑΡΤΙΟΥ
Η ΚΑΜΕΡΑΤΑ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΤΗΝΟ

Το Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού και το Πρόγραμμα ΑΓΟΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ΓΟΝΙΜΗ παρουσιάζουν στο μέγαρο του Ιδρύματος Συναυλία με την Καμεράτα, Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής, με έργα Βιβάλντι, Μότσαρτ, Χολστ, Μπάρτοκ, Άντερσον, Μούζα.
Ειδική Συμμετοχή: Γυμνάσιο Τήνου
Σολίστ: Γιώργος Παναγιωτίδης (Βιολί)
Μουσική Διεύθυνση: Αλέξανδρος Μούζας
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 20.45
Είσοδος ελεύθερη- Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.