Home Tourism Συνέντευξη του Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλου Γερουλάνου στο Reuters

Συνέντευξη του Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλου Γερουλάνου στο Reuters

Στην έκθεση τουρισμού ΙΤΒ του Βερολίνου ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος και ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργος ΝικητιάδηςΤο πρακτορείο Reuters μεταδίδει συνέντευξη που έδωσε ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος στο δημοσιογράφο David Stamp στο περιθώριο της έκθεσης ΙΤΒ στο Βερολίνο.  Ο δημοσιογράφος αναφέρει πως ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κατά τη συνέντευξη επέλεξε να κατευνάσει τους πεσιμιστές –κυρίως στη Γερμανία- αλλά και να συγκρατήσει τους υπεραισιόδοξους σχετικά με τις αφίξεις στην Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι: «Εύχομαι να έχουμε μεγάλους αριθμούς στις αφίξεις, όμως πιστεύω ότι όποιος διακατέχεται από υπερβολικό ενθουσιασμό μπορεί εύκολα να απογοητευθεί. Ας βεβαιωθούμε πρώτα ότι γίνεται η δουλειά που πρέπει να γίνει για τα χρόνια που έρχονται.»
Ο κ. Γερουλάνος αναφέρθηκε στη μείωση του ΦΠΑ για τα καταλύμματα στο 6,5% και στην τάση συγκράτησης των τιμών στον ευρύτερο τουριστικό τομέα επισημαίνοντας ότι η μείωση των τιμών αποτελεί βραχυπρόθεσμη πολιτική. «Αυτό που χρειαζόμαστε είναι ένα ισχυρότερο τουριστικό προϊόν τόνισε. «Οι στόχοι που θέτουμε ξεπερνούν το 2011. Είναι μια συνεχής διαδικασία αλλαγής». Πρόσθεσε ότι η Ελλάδα μπορεί να προσφέρει περισσότερα από το παραδοσιακό μοντέλο «θάλλασα και ήλιος» και ότι μπορεί να δώσει έμφαση στην ανάπτυξη των αστικών κέντρων, της ηπειρωτικής Ελλάδας, των εμπειρών που προσφέρει, της γαστρονομίας.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Exit mobile version