Αρχική Ξενοδοχεία Δεσμεύσεις του υπουργείου Πολιτισμού Τουρισμού στην 1η περιφερειακή εκδήλωση του Ξ.Ε.Ε.

Δεσμεύσεις του υπουργείου Πολιτισμού Τουρισμού στην 1η περιφερειακή εκδήλωση του Ξ.Ε.Ε.

ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Γεώργιος ΤσακίρηςΣτη δέσμευση διάθεσης αντίστοιχων κονδυλίων με τον προϋπολογισμό του 2010 για την προβολή της χώρας και την τρέχουσα τουριστική σεζόν, προέβη ο υπουργός Τουρισμού Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλος Γερουλάνος, μιλώντας στην εκδήλωση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος στο Ηράκλειο της Κρήτης το περασμένο Σάββατο 26 Φεβρουαρίου. Παράλληλα αναφέρθηκε στην έναρξη διαβούλευσης από πλευράς υπουργείου για την αναθεώρηση του συστήματος κατάταξης των ξενοδοχείων σε κατηγορίες αστέρων. Στην ίδια εκδήλωση ο περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης ανακοίνωσε την υπογραφή συμφώνου συνεργασίας μεταξύ της περιφέρειας Κρήτης και του Ξ.Ε.Ε. για την προώθηση και στήριξη του Κρητικού Συμφώνου Ποιότητας σε συνδυασμό με την πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου για το «ελληνικό πρωινό».
Κατά τη διάρκεια της πρώτης περιφερειακής συνάντησης του ΞΕΕ στο Ηράκλειο ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Γεώργιος Τσακίρης ανήγγειλε την ίδρυση του 1ου περιφερειακού γραφείου του Ξ.Ε.Ε. στη Κρήτη. Όπως τόνισε το Επιμελητήριο αναλαμβάνει  δυναμικό ρόλο στις νέες αυτοδιοικητικές δομές του σχεδίου «Καλλικράτης», στο πλαίσιο της ενίσχυσης της συνεργασίας του Ξ.Ε.Ε με τους περιφερειακούς θεσμούς με στόχο το άνοιγμα 5 αρχικώς περιφερειακών υποκαταστημάτων.
Στην κατάμεστη αίθουσα του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ηρακλείου, στην οποία συμμετείχαν 270 κορυφαίοι ξενοδόχοι από όλη την Κρήτη, εκπρόσωποι του ελληνικού κοινοβουλίου και δήμαρχοι από όλη την Κρήτη, ο πρόεδρος του Ξ.Ε.Ε. κ. Γεώργιος Τσακίρης και εν συνεχεία ο υπουργός Πολιτισμού – Τουρισμού κ. Παύλος Γερουλάνος είχαν την ευκαιρία να αναπτύξουν πρόσωπο με πρόσωπο με τους Κρήτες ξενοδόχους τα θέματα προτεραιότητας για τον κρητικό τουρισμό, καθώς και τις θέσεις του υπουργείου αλλά και του Ξ.Ε.Ε. για σειρά ζητημάτων ευρύτερου ξενοδοχειακού ενδιαφέροντος. Σε συναινετικό κλίμα παρενέβη με την ομιλία της η τομεάρχης τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας κα Όλγα Κεφαλλογιάννη αναπτύσσοντας τις θέσεις του κόμματος της.
Ο υπουργός Πολιτισμού – Τουρισμού, αφού περιέγραψε την πολιτική που ακολουθεί για την ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού, προέβη όπως αναφέρθηκε παραπάνω στις παρακάτω δεσμεύσεις:
Εξασφάλιση κονδυλίων για την τουριστική προβολή της χώρας στα ίδια επίπεδα με τον περσινό προϋπολογισμό,
Προώθηση λύσης για το ύψος των αμοιβών που καλούνται να καταβάλουν οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις για τη χρήση πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων,
Έναρξη διαβούλευσης για την αναθεώρηση του συστήματος κατάταξης των ξενοδοχείων σε κατηγορίες αστέρων,
Ο ευρωβουλευτής κ. Σπύρος Δανέλλης, σε παρέμβαση του ενημέρωσε τον υπουργό Πολιτισμού Τουρισμού ότι συζητείται στα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ένα ενιαίο μοντέλο προδιαγραφών για την πιστοποίηση των ευρωπαϊκών ξενοδοχείων.
Τέλος η περιφερειακή εκδήλωση της Κρήτης ολοκληρώθηκε το απόγευμα της ίδιας ημέρας στα Χανιά όπου συναντήθηκαν με το προεδρείο του Ξ.Ε.Ε. όλες οι Ενώσεις Ξενοδόχων της Κρήτης και ξενοδόχοι των Χανίων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.