Home Tourism Κώστας Μπρεντάνος: “Ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος έχει φανερά αδιαφορήσει...

Κώστας Μπρεντάνος: “Ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος έχει φανερά αδιαφορήσει για έναν κλάδο που διαθέτει 40.000 επιχειρήσεις”

Κ. Μπρετάνος, Πρόεδρος της ΣΕΕΔΕΣε ανασύνταξη και πορεία για τη διαφύλαξη και ενίσχυση των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων των ενοικιαζόμενων δωματίων και διαμερισμάτων κάλεσε όλες τις πολιτικές και οικονομικές δυνάμεις του τόπου ο Πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Επιχειρηματιών Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων Ελλάδος, κύριος Μπρεντάνος Κωνσταντίνος, κατά την έναρξη των εργασιών του 14ου Ετήσιου Τακτικού Συνεδρίου της Σ.Ε.Ε.Δ.Δ.Ε..
Απευθυνόμενος στους συνέδρους ο κύριος Μπρεντάνος, τόνισε την ανάγκη για στοχευμένη συλλογική προσπάθεια προκειμένου το τουριστικό προϊόν της χώρας μας να αποκτήσει συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι των άλλων τουριστικών χωρών.
Προκειμένου να εξασφαλιστεί μεγαλύτερη, ανταγωνιστική και διαπραγματευτική ικανότητα για τις ελληνικές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, έναντι των άλλων τουριστικών χωρών είναι αναγκαία η ηθική και έμπρακτη συμπαράσταση της Πολιτείας τόσο στον σχεδιασμό τουριστικής πολιτικής όσο και στην βελτίωση των δημοσίων υποδομών υποδοχής και προβολής προς τον Τουρίστα.
Ακόμη μια εύστοχη ενέργεια είναι, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Σ.Ε.Ε.Δ.Δ.Ε., η μείωση του συντελεστή Φ.Π.Α. στο 6,5% για όλο το πακέτο διαμονής – πρωινού και ενός γεύματος καθώς για τις διαφημιστικές δαπάνες που αφορούν την προβολή των ξενοδοχειακών καταλυμάτων της χώρας στο εξωτερικό.
«Σημαντικό ακόμη είναι να γίνει κατανοητό και αποδεκτό από την κυβέρνηση ότι επιβάλλεται η αύξηση των κονδυλίων προς το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, προκειμένου να προωθηθούν στοχευμένες ενέργειες του υπουργείου που θα προσδώσουν άμεσα οικονομικά οφέλη στον τουρισμό μας που αποτελεί τον βασικότερο οικονομικό πυλώνα της ελληνικής οικονομίας, προσφέροντας το 15% του Α.Ε.Π. και δίνοντας απασχόληση σε 800.000 εργαζομένους».
Ο κ. Μπρεντάνος εξέφρασε και τον προβληματισμό του για την τακτική του υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλου Γερουλάνου, υπογραμμίζοντας ότι, στους δεκαεπτά μήνες της υπουργικής του θητείας έχει φανερά αδιαφορήσει για έναν κλάδο που διαθέτει 40.000 επιχειρήσεις, με δυναμικό 500.000 κλινών, που αντιστοιχούν στο 50% του τουριστικού δυναμικού της χώρας και προσφέρει πάνω από 100.000 θέσεις εργασίας, ενώ παράλληλα σε αυτόν στηρίζονται άμεσα δεκάδες άλλα επαγγέλματα που συνθέτουν και στηρίζουν την ελληνική οικονομία.
«Για τους παραπάνω λόγους ευθαρσώς δηλώνουμε ότι εκλαμβάνουμε ως περιφρόνηση, την αδιαφορία και την άρνηση συνεργασίας, τόσο του κύριου Γερουλάνου, όσο και των άλλων εμπλεκόμενων με τον κλάδο υπουργών», τόνισε ο κ. Μπρεντάνος.
Θίγοντας το θέμα της τιμολογιακής πολιτικής, ο κ. Μπρεντάνος σημείωσε ότι με την εφαρμογή των φθηνών πακέτων all inclusive των 12, 15 και 20 ευρώ, οδηγείται σε οικονομικό αδιέξοδο το σύνολο του τουριστικού τομέα. Και κάλεσε την πολιτεία να πάρει θέση.
Συνεχίζοντας, αναφέρθηκε και στην απόφαση του υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης να αποκλείσει από τα κίνητρα του νέου αναπτυξιακού νόμου τις επιχειρήσεις των ενοικιαζομένων δωματίων, καθώς και στην άκαρπη τετράμηνη προσπάθεια της Σ.Ε.Ε.Δ.Δ.Ε. προκειμένου να έχει μία συνάντηση με τον κ. Χρυσοχοΐδη.
Παρόλα αυτά εξέφρασε την αισιοδοξία, ότι ο υπουργός θα επανεξετάσει την απόφασή του, ώστε να συμπεριλάβει και τις επιχειρήσεις ενοικιαζομένων δωματίων στον επενδυτικό νόμο.
Συνοψίζοντας, ο Πρόεδρος της Σ.Ε.Ε.Δ.Δ.Ε., διαβεβαίωσε ότι το Διοικητικό  Συμβούλιο θα συνεχίσει να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για έναν νέο σχεδιασμό, με βασικό κριτήριο τις σημερινές ανάγκες των τουριστών με στόχο να κερδίσουν πίσω τους πελάτες που χάσανε.
Αυτό, σύμφωνα με τον κ. Μπρεντάνο, μπορεί να επιτευχθεί με την πλήρη  αξιοποίηση των ευρωπαϊκών αναπτυξιακών προγραμμάτων, που σύντομα θα ανακοινωθούν όπως «το εκσυγχρονίζομαι», που αφορά ποιοτικό εκσυγχρονισμό και το «συνεργασίες», που θα δώσει κίνητρα λειτουργικής συνένωσης μικρών επιχειρήσεων για να γίνουν πιο ανταγωνιστικές, καθώς και με τη δημιουργία σύγχρονων ιντερνετικών δικτύων προώθησής τους στην παγκόσμια τουριστική αγορά.
«Σε αυτή μας την προσπάθεια χρειαζόμαστε τη στενή συνεργασία και την ηθική συμπαράσταση της πολιτείας για να επιτευχθούν οι στόχοι μας. Στόχοι που επιβάλλεται να πετύχουν και για το δικό μας καλό αλλά και για το καλό της εθνικής μας οικονομίας και ευρύτερα της ελληνικής κοινωνίας που περνά από σκληρή δοκιμασία», τόνισε κλείνοντας την ομιλία του.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.