Αρχική Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδας Την παράταση του προγράμματος «Πράσινος Τουρισμός» ζητά το Ξ.Ε.Ε. με επιστολή του...

Την παράταση του προγράμματος «Πράσινος Τουρισμός» ζητά το Ξ.Ε.Ε. με επιστολή του στον Υπουργό Πολιτισμού-Τουρισμού

GreenTourismΤην παράταση του προγράμματος «Πράσινος Τουρισμός» ζητά  το Ξ.Ε.Ε. με επιστολή του στον Υπουργό Πολιτισμού-Τουρισμού, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα σε όσο το δυνατόν περισσότερα τα μέλη του να επωφεληθούν από το πρόγραμμα. Στην επιστολή επισημαίνονται τα εξής :
Το πρόγραμμα «Πράσινος Τουρισμός», που προκήρυξε το Υπουργείο   σας αποτελεί μια σημαντική δράση τόσο για την ενίσχυση του περιβαλλοντικού προφίλ των ελληνικών ξενοδοχειακών επιχειρήσεων όσο και για την εμπέδωση της περιβαλλοντικής συνείδησης στους επαγγελματίες του τουρισμού.Ο χρόνος υποβολής της επενδυτικής πρότασης  που παρέχεται από την προκήρυξη, από 20/12/2010 μέχρι 25/2/2011 δεν κρίνεται επαρκής για την γνωστοποίηση και την προετοιμασία υποβολής σχετικής αίτησης για μια σειρά από λόγους:

  • Το πρόγραμμα προκηρύσσεται για πρώτη φορά και ως εκ τούτου δεν είναι γνωστό στην επιχειρηματική κοινότητα, με αποτέλεσμα  να απαιτείται μεγαλύτερος χρόνος  για τη διάχυση της αναγκαίας πληροφόρησης στους δυνητικούς δικαιούχους.
  • Στον ενεργό χρόνο υποβολής περιλαμβάνεται η περίοδος των εορτών, αλλά και οι χειμερινοί μήνες, που συνιστούν νεκρή περίοδο για τις εποχικές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, που ως γνωστόν αντιστοιχούν στο 60% του συνολικού ξενοδοχειακού δυναμικού.
  • Το Πρόγραμμα φιλοδοξεί να έχει ως αποδέκτες τις μικρού και μεσαίου μεγέθους ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, οι οποίες, λόγω οργανωτικής και οικονομικής διάρθρωσης,  είναι πιο δύσκαμπτες και αργές στην πρόσβαση στην πληροφόρηση και γενικά στη λήψη αποφάσεων για  συμμετοχή σε προγράμματα επενδύσεων, ιδίως σε περίοδο κρίσης.

Για όλους τους παραπάνω λόγους και επειδή θεωρούμε ότι πρώτιστο μέλημά σας και μέλημά μας είναι να ενταχθούν στο πρόγραμμα οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που παρουσιάζουν έλλειμμα οικολογικού προσανατολισμού, παρακαλούμε πολύ να παρατείνετε το πρόγραμμα για ένα επιπλέον μήνα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.