Αρχική Φορείς Στο Σύμφωνο Περιφερειακής Στρατηγικής αναφέρθηκε ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης στη Λαμία

Στο Σύμφωνο Περιφερειακής Στρατηγικής αναφέρθηκε ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης στη Λαμία

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης«Ο δρόμος που έχουμε επιλέξει ούτε εύκολος είναι, ούτε χωρίς εμπόδια. Είναι όμως ο μοναδικός που έχουμε. Αν δεν κάνουμε τις επιχειρήσεις μας πιο ποιοτικές και ανταγωνιστικές, αν δεν βγάλουμε τα προϊόντα μας έξω, αν δεν καταφέρουμε να δημιουργήσουμε κινήματα νέων επιχειρηματιών σε ολόκληρη τη χώρα, τότε δυστυχώς θα έχουμε ηττηθεί. Θα έχουμε χάσει μια μεγάλη ευκαιρία. Προσωπικά θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις μέχρι να πείσω τον κάθε συμπολίτη μας ότι πρέπει να συμμετέχει σε αυτήν την πανεθνική προσπάθεια», δήλωσε ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης προς τους θεσμικούς και παραγωγικούς φορείς της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, στη Λαμία, το Σάββατο 5/02/2011.

Σημειώνεται ότι η Λαμία και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας αποτελούν τον τέταρτο σταθμό ενός κύκλου επισκέψεων του υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας σε κάθε περιφέρεια, με στόχο να επικοινωνηθεί το σχέδιο για την ανάπτυξη και να εντατικοποιηθεί η συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση.
Ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης αναφέρθηκε στο Σύμφωνο Περιφερειακής Στρατηγικής με κάθε Περιφέρεια, το οποίο θα αποτελέσει ένα συμβόλαιο ανάπτυξης που θα εγγυάται πολιτικές και δράσεις για την επίτευξη των στόχων που θα θέσουν από κοινού Πολιτεία και τοπικοί φορείς. Δεν παρέλειψε να κάνει ιδιαίτερη μνεία στις καλές πρακτικές του παρελθόντος, αλλά και να στηλιτεύσει τις κακές πρακτικές, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά: «Στη Στερεά Ελλάδα, στον προηγούμενο μόνο Αναπτυξιακό Νόμο, επιδοτήθηκαν 638 επενδυτικά σχέδια, στα οποία δόθηκαν ενισχύσεις ύψους 720 εκατ. ευρώ. Ξέρετε πόσες θέσεις εργασίας δημιουργήθηκαν; Μόλις 3.118. Δηλαδή ανά 230.000 ευρώ δημιουργήθηκε μια θέση εργασίας!».
Παράλληλα ο υπουργός επικαλέστηκε επιτεύγματα νέων ερευνητών και επιχειρηματιών από τη Στερεά Ελλάδα. Ανέγνωσε μάλιστα και email από επιχειρηματία της περιοχής, στο οποίο αντικατοπτρίζονται προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες από όλη την Ελλάδα. Προς όλους αυτούς τους επιχειρηματίες, ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης διαβεβαίωσε πως «Βασικός και πρωταρχικός στόχος είναι να μπει φρένο στην καθίζηση της εμπορικής δραστηριότητας. Να ενισχυθεί η ρευστότητα στην αγορά. Να αρχίσουν ξανά οι τράπεζες να δανείζουν στις επιχειρήσεις. Αλλά να δανείζουν με επιτόκια ευνοϊκά, με επιτόκια που θα επιτρέψουν σε μια μικρομεσαία επιχείρηση να μπορέσει να σταθεί στα πόδια της και, γιατί όχι, να προχωρήσει σε νέες επενδύσεις». Σε αυτό το πλαίσιο ο υπουργός αναφέρθηκε αναλυτικά στο σχέδιο του Υπουργείου με δράσεις που έχουν αποφασιστεί και θα υλοποιηθούν ή υλοποιούνται ήδη μέσω του Εθνικού Ταμείου Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ), του νέου επενδυτικού νόμου, του ΕΣΠΑ, στον τομέα των εξαγωγών και της νεανικής επιχειρηματικότητας και τις πρωτοβουλίες που έχουν ληφθεί για την απλοποίηση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος.
Όπως υπογράμμισε ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, «μόνο έτσι θα μπορέσουν να αναδειχθούν οι προοπτικές κάθε περιφέρειας ώστε να παράγουν πλούτο και να δημιουργηθούν δουλειές για τους πολίτες, ειδικά τους νέους».

Ο υπουργός συζήτησε αναλυτικά με τις Περιφερειακές Διοικήσεις, τους βουλευτές και τους δημάρχους και στη συνέχεια με τους παραγωγικούς φορείς της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για περίπου οχτώ ώρες. Οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο προσδιορισμού των αξόνων του Συμφώνου για την Περιφερειακή Ανάπτυξη. Παρουσίασε στους φορείς το ολοκληρωμένο και συνεκτικό εθνικό σχέδιο αναθέρμανσης και επανεκκίνησης της ελληνικής οικονομίας και τις συγκεκριμένες δράσεις, πρωτοβουλίες και νομοθετήματα που αλληλοσυμπληρώνονται και ήδη έχουν μπει στο στάδιο της υλοποίησης. Παρουσίασε ακόμη τα τελευταία στοιχεία σχετικά με την επιτάχυνση της απορρόφησης και τον επανασχεδιασμό του ΕΣΠΑ και την ανάδειξη επενδυτικών ευκαιριών για τη Στερεά Ελλάδα.
Ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης ζήτησε τόσο από τους φορείς όσο και από τους επιχειρηματίες στήριξη και ενεργή συμμετοχή στην προσπάθεια που γίνεται για την αναθέρμανση της οικονομίας, ώστε η χώρα να μπει ξανά σε αναπτυξιακή τροχιά. Με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Περγαντά, συμφώνησαν στη συγκρότηση ομάδας κρούσης που θα επιταχύνει τη συνεργασία για την καταγραφή ώριμων έργων και επενδυτικών σχεδίων προς υλοποίηση στη Στερεά Ελλάδα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.