Αρχική Tourism Να είναι πλήρης η απελευθέρωση των χερσαίων επιβατικών μεταφορών ζητά η ΓΕΠΟΕΤ

Να είναι πλήρης η απελευθέρωση των χερσαίων επιβατικών μεταφορών ζητά η ΓΕΠΟΕΤ

Celestyal Cruises

ΓΕΠΟΕΤ«Να είναι πλήρης η απελευθέρωση των χερσαίων επιβατικών μεταφορών», στο πλαίσιο της κυβερνητικής απόφασης για το “άνοιγμα” των «150 κλειστών επαγγελμάτων», και να μην αλλοιωθεί η απόφαση αυτή από τυχόν “εξαιρέσεις” βλαπτικές για την Ομοσπονδία μας.

Σχετική αναφορά κάνει ο Πρόεδρος της Γενικής Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Επιχειρήσεων Τουρισμού (ΓΕΠΟΕΤ) Μάριος Τριβυζάς σε ενυπόγραφο άρθρο του με τίτλο «Ο Ελληνικός Τουρισμός στην “ξέρα”», στην εφημερίδα «ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΙ Ορίζοντες» της Ομοσπονδίας, με την υπογράμμιση ότι «οι άνθρωποι του Κλάδου δεν πρόκειται να ανεχθούν άλλες μη “φιλικές” νομοθετικές ή άλλες ρυθμίσεις που θα διαιωνίζουν την εις βάρος των μελών του κλάδου ανισότητα».

Πρόσφατα, άλλωστε, τα μέλη του Δ.Σ. της ΓΕΠΟΕΤ είχαν δημοσιοποιήσει την εκτίμησή τους ότι «οι παρεμβάσεις της Πολιτείας στον Τουρισμό μας αδικούν κατάφωρα». Ενώ η έκτακτη γενική συνέλευση των μελών της Ομοσπονδίας, στις 8-12-2010 είχε λάβει ομόφωνη απόφαση ότι «αν δεν ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά του Κλάδου, ο Κλάδος θα οδηγηθεί σε πολύμορφους αγώνες». Και τούτο για παράδειγμα «με τη μη μείωση του ΦΠΑ για τον Κλάδο μας αφοπλιζόμαστε έναντι των ανταγωνιστών μας» και λέμε «όχι στην εις βάρος μας δυσμενέστατη διάκριση».

Αλλά και η Περιφέρεια μαστίζεται από την επικίνδυνη οπισθοδρόμηση του Τουρισμού, όπως αναλυτικά και με ντοκουμέντα θεμελιώνεται αυτό από τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κερκύρας Δημήτρη Χαρίτο, στο ενυπόγραφο άρθρο του με τίτλο «Αγωνία στην Κέρκυρα από τη μείωση των αφίξεων, Τουρισμός και Ναυτιλία, δεν έτυχαν της δέουσας προσοχής απ’ την κυβέρνηση».

Τα μέλη της ΓΕΠΟΕΤ πιστεύουν πως «η ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων» του Κλάδου «αποτελεί συμβολή υπέρ του Τουρισμού», αλλά τη λύση την έχει η Πολιτεία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.