Home General Με το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη συναντήθηκε ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού...

Με το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη συναντήθηκε ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλος Γερουλάνος

Με το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη συναντήθηκε ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλος ΓερουλάνοςΘέματα που αφορούν στην ανάπτυξη του προγράμματος Θεσσαλονίκη Σταυροδρόμι Πολιτισμών, αλλά και ευρύτερα ζητήματα τουρισμού και πολιτισμού που αφορούν στην πόλη συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση που είχε ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης το απόγευμα της Τετάρτης 5 Ιανουαρίου 2010.
Η ανάπτυξη του προγράμματος Θεσσαλονίκη Σταυροδρόμι Πολιτισμών – σύμφωνα με το οποίο κάθε χρόνο η Θεσσαλονίκη θα υποδέχεται έναν μεγάλο πολιτισμό- βρέθηκε στο επίκεντρο, καθώς το 2011 είναι η πιλοτική χρονιά εφαρμογής του  και είναι αφιερωμένη στη Μέση Ανατολή. Το ΥΠΠΟΤ προχωρά στην εφαρμογή του προγράμματος με την στενή συνεργασία του Δήμου Θεσσαλονίκης. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στην προετοιμασία για τον εορτασμό του 2012 που είναι αφιερωμένο στην Νοτιανατολική Ευρώπη, καθώς συμπίπτει με τον εορτασμό των 100 ετών από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης.
Αμέσως μετά τη συνάντηση ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος δήλωσε:
«Τα θέματα πολιτισμού και  τουρισμού στη Θεσσαλονίκη είναι μεγάλης σημασίας για εμάς. Τώρα με τη νέα τοπική αυτοδιοίκηση και τις νέες δομές μπορεί να πραγματοποιηθεί η δουλειά που χρειάζεται για να γίνει πραγματικός προορισμός για επισκέπτες, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Αυτός είναι ο στόχος μας, προς αυτή την κατεύθυνση δουλεύουμε και πιστεύουμε ότι σύντομα θα έχουμε αποτελέσματα»
Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης δήλωσε:
«Είχαμε μια συνάντηση με τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού για θέματα αρμοδιότητας του υπουργείου κυρίως για το Σταυροδρόμι Πολιτισμών που έχει ήδη αναγγελθεί και εξελίσσεται και ελπίζουμε πάρα πολύ σε αυτό. Μιλήσαμε και για τον εορτασμό του 2012, των 100 χρόνων απελευθέρωσης της πόλης, για το πώς θα πατήσει πάνω στα αχνάρια που ανοίγει το Σταυροδρόμι».

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.