Αρχική Culture Έναρξη υποβολής συμμετοχών για τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Χαλκού στην Αρχιτεκτονική για το...

Έναρξη υποβολής συμμετοχών για τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Χαλκού στην Αρχιτεκτονική για το 2011

Έναρξη υποβολής συμμετοχών για τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Χαλκού στην Αρχιτεκτονική για το 2011Προκηρύχθηκε η έναρξη υποβολής συμμετοχών για τα 15α Ευρωπαϊκά Βραβεία Χαλκού στην Αρχιτεκτονική για το 2011, επιτρέποντας στους αρχιτέκτονες να σχεδιάζουν με χαλκό και με τα κράματά του ώστε να προωθήσουν την δουλειά τους σε ένα διεθνές κοινό μέσω εκτεταμένης κάλυψης από τον τύπο. Η προθεσμία υποβολής των συμμετοχών είναι 31 Μαΐου και τα βραβεία θα παρουσιαστούν σε μια εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο του 2011.
Η καθιέρωση αυτών των σχεδιαστικών βραβείων αναγνωρίζει την αρχιτεκτονική υπεροχή και τιμά την χρήση χαλκού σε όλες της τις μορφές, σε πρόσφατα ολοκληρωμένα έργα σε όλη την Ευρώπη. Όλες οι συμμετοχές θα πρέπει να περιλαμβάνουν την διαδικασία επίστρωσης, κατασκευής στεγών ή άλλα αρχιτεκτονικά στοιχεία από χαλκό ή κράματα χαλκού, όπως μπρούντζο και ορείχαλκο. Οποιοδήποτε έργο, ανεξαρτήτως κλίμακας ή τύπου μπορεί να λάβει μέρος, από τα πιο μεγάλα δομικά σχήματα-ορόσημο ως τα πιο μέτρια κτίρια.
Τα έργα θα κριθούν από τις υποβολές γραφικών σχεδίων, από αρχιτέκτονες και κριτές, που προέρχονται από ένα πάνελ που περιλαμβάνει μερικούς από τους σχεδιαστές με την μεγαλύτερη επιρροή στην Ευρώπη.
Αυτά τα βραβεία έχουν αποδειχθεί ιδιαίτερα σημαντικά, όχι μόνο ως μέσο προβολής των καλύτερων και πιο καινοτόμων χρήσεων χαλκού στο σύγχρονο σχέδιο, αλλά επίσης κι ως μέσο ανακάλυψης και παρουσίασης σε ένα διεθνές κοινό μιας καινοτόμου αρχιτεκτονικής που σε διαφορετική περίπτωση ίσως να μην γινόταν γνωστή. Τα 14α Βραβεία οδήγησαν σε συμμετοχές από δεκαέξι χώρες και το διεθνές ενδιαφέρον συνεχίζει να αυξάνεται, αντικατοπτρίζοντας την αυξημένη δημοφιλία του χαλκού και των κραμάτων του ως πηγή έμπνευσης, όπως τα βιώσιμα αρχιτεκτονικά υλικά.
Μπορείτε να δείτε τις περιγραφές των έργων όλων των συμμετοχών, τόσο των βραβευθέντων όσο και των υποψήφιων  έργων, από τα 13α και τα 14α Βραβεία στη διεύθυνση www.copperconcept.org.
Πληροφορίες για τα βραβευθέντα και τα υποψήφια έργα από προηγούμενες Ευρωπαϊκές Βραβεύσεις Χαλκού στην Αρχιτεκτονική μπορείτε να βρείτε στην διεύθυνση www.copperinfo.co.uk/arch.
Οι αιτήσεις συμμετοχής και οι λεπτομέρειες για τα Βραβεία είναι διαθέσιμες στα παραπάνω websites ή μέσω του e-mail: helpline@copperdev.co.uk
Η προθεσμία υποβολής των συμμετοχών είναι 31 Μαΐου 2011.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.