Αρχική Airlines News 10 νέες συμφωνίες απελευθέρωσης αεροπορικών μεταφορών για την Emirates το 2010 φτάνοντας...

10 νέες συμφωνίες απελευθέρωσης αεροπορικών μεταφορών για την Emirates το 2010 φτάνοντας το συνολικό αριθμό των 60 συμφωνιών.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Ντουμπάι και η Emirates Airline έχουν εξασφαλίσει πλέον, πάνω από 60 συμφωνίες απελευθέρωσης αεροπορικών μεταφορών, μετά την πρόσφατη επιτυχημένη συμφωνία στη Λατινική Αμερική, την Αφρική και την Ευρώπη.

Οι πιο πρόσφατες συμφωνίες (60η με τη Βραζιλία και 61η με τον Παναμά), είναι οι τελευταίες συμφωνίες για το 2010, που επιτρέπουν στους αερομεταφορείς της κάθε συμβαλλόμενης χώρας, να προσφέρουν ελεύθερες υπηρεσίες στην κάθε αγορά.

Οι δύο αυτές συμφωνίες έρχονται σε συνέχεια άλλων 8 συμφωνιών που πραγματοποιήθηκαν τη χρονιά αυτή. Αμερική, Ηνωμένο Βασίλειο, Ταϊλάνδη, Σιγκαπούρη, Σουηδία, Μαλαισία, Χιλή, Νέα Ζηλανδία και Λίβανος είναι ανάμεσα στις 60 χώρες που έχουν υπογράψει συμφωνίες απελευθέρωσης αεροπορικών μεταφορών με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Ντουμπάι.
Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα μέσω της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας ακολουθούν την πολιτική Ανοιχτών-Αιθέρων, καθώς ο τομέας των αερομεταφορών είναι ένας από τους πιο ελεύθερους και ανταγωνιστικούς.

Το Ντουμπάι, ειδικότερα, είναι ένας από τους πρωτοπόρους της απελευθέρωσης των αερομεταφορών, καθώς υιοθέτησε την πολιτική Ανοικτών Αιθέρων ως έναν από τους ακρογωνιαίους λίθους της οικονομίας του, πολύ πριν την ίδρυση της Emirates το 1985.
Ο Πρόεδρος της Emirates Tim Clark δήλωσε: «Η πολιτική ανοικτών αιθέρων που εφαρμόζεται από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας  του Ντουμπάι με βασικές οικονομίες αντιπροσωπεύει την πλειοψηφία των υπηρεσιών της Emirates παγκοσμίως, με μέσο όρο σύναψης 6 συμφωνιών ανά έτος. Ο κόσμος αρκετά συχνά επηρεάζεται από τις αναπτυσσόμενες αγορές και «απελευθερώνεται» πολύ πιο γρήγορα από όσο πιστεύουμε. Αυτά είναι καλά νέα για τους καταναλωτές, τους εμπόρους, εξαγωγείς αλλά και τους ταξιδιώτες».

Η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών (ΙΑΤΑ) ανέφερε ότι η απελευθέρωση 320 διακρατικών συμφωνιών θα δημιουργήσει 24,1 εκατ. νέες θέσεις εργασίας και θα ενισχύσει κατά 490 δισ. δολάρια το παγκόσμιο ΑΕΠ.

Οι νέες συμφωνίες των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων που υπεγράφησαν το 2010, αναγνωρίζουν ότι η απεριόριστη πρόσβαση στο Ντουμπάι, που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα και ταχύτερα αναπτυσσόμενα κέντρα στον κόσμο, επιτρέπει σε παγκόσμιους μεταφορείς να αναπτύξουν τις υπηρεσίες τους στην Μέση Ανατολή και την περιοχή του Κόλπου, καθώς επίσης και να αυξήσουν τις εξαγωγές και το εμπόριο στις δικές τους αγορές χάρη στις υπάρχουσες ή μελλοντικές υπηρεσίες της Emirates.
Η πρόσφατη συμφωνία με τη Βραζιλία θα προσφέρει επιπλέον οφέλη και στις δύο οικονομίες μέσω της αύξησης του τουρισμού, των εξαγωγών και του εμπορίου. Το 2010 η επιβατική κίνηση μεταξύ του Ντουμπάι και του Σάο Πάολο ξεπέρασε τους 170,000 επιβάτες.

Μέσα στη χρονιά η Emirates μετέφερε στο Ντουμπάι και σε άλλες περιοχές πάνω από 9.000 τόνους Βραζιλιάνικων εξαγωγικών προϊόντων, που συμπεριλάμβαναν ανταλλακτικά, μηχανήματα καθώς και ευπαθή αγροτικά προϊόντα. Η Emirates προσφέρει τις υπηρεσίες της προς το Σαο Πάολο από το 2007.   
Ο κ. Clark συμπλήρωσε: «Η συνδεσιμότητα καθώς και τα οικονομικά,  τουριστικά και εμπορικά οφέλη είναι σαφή. Το πρόγραμμα Ανοικτών Αιθέρων βελτιώνει την επιλογή των καταναλωτών και την παραγωγικότητα, ενώ δημιουργεί πραγματικές και υψηλής ποιότητας θέσεις εργασίας. Υπάρχουν κάποιες αντιστάσεις, αλλά αυτές είναι η μειοψηφία σε σύγκριση με τις οικονομίες εκείνες που έχουν επιλέξει την ελευθέρωση των αεροπορικών μεταφορών.

Η αεροπολιτική προστασία είναι ένα τεχνητό χειρόφρενο στην οικονομική ανάπτυξη. Η Emirates, το Ντουμπάι και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα  θα συνεχίσουν να προωθούν το πρόγραμμα Ανοικτών Αιθέρων με οποιοδήποτε πρόθυμο συνεργάτη από τον κλάδο των αερομεταφορών».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.