Αρχική Tourism Ο σουηδικός επιχειρηματικός τύπος για τον ελληνικό τουρισμό

Ο σουηδικός επιχειρηματικός τύπος για τον ελληνικό τουρισμό

restauratoren_gastroΣτην εβδομαδιαία εφημερίδα του κλάδου των επιχειρηματιών γύρω από τον τομέα ξενοδοχείων, εστιατορίων και διοργανωτών τουριστικών επισκέψεων, RESTAURATÖREN, δημοσιεύεται άρθρο της Nathalie Mervy- Manner, με τον τίτλο «Μείωση του ΦΠΑ στα ξενοδοχεία θα δώσει ώθηση στην οικονομία της Ελλάδας» και τον ακόλουθο υπότιτλο και περιεχόμενο:

«Η Ελλάδα επενδύει τις ελπίδες της για μια οικονομική ανάκαμψη, στον τουρισμό. Για να προσελκύσει τουρίστες και επενδυτές, μειώνει τον ΦΠΑ των ξενοδοχείων από 11% σε 6,5%».  

«Η Ελλάδα είναι, σε παγκόσμιο επίπεδο, μία από τις χώρες που εξαρτώνται περισσότερο από τον τουρισμό – ο οποίος αποτελεί το 15% του ΑΕΠ της χώρας και απασχολεί περίπου 850.000 Έλληνες. Η παγκόσμια οικονομική κρίση των τελευταίων ετών, που οδήγησε σε λιγότερα ταξίδια, έχει πλήξει ιδιαίτερα την εξαρτώμενη από τον τουρισμό Ελλάδα».

Παραθέτει, επίσης, τις δηλώσεις του Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλου Γερουλάνου, προς την Wall Street Journal:
– «H κρίση ήταν ένα μάθημα για εμάς – σήμερα, όμως, υπάρχουν οι προϋποθέσεις για τη βελτίωση της κατάστασης το επόμενο έτος».
–  «Τα δομικά προβλήματα του ελληνικού τουρισμού είναι γνωστά, η κυβέρνηση, όμως, κατά τη διάρκεια του χρόνου αυτού, κάνει περισσότερα από ποτέ για τον τουρισμό».  
Την περασμένη εβδομάδα, η κυβέρνηση μείωσε τον ΦΠΑ για τα ξενοδοχεία από 11% σε 6,5% – πλησιάζοντας, έτσι, τον ΦΠΑ των χωρών που ανταγωνίζονται την Ελλάδα, ο οποίος κυμαίνεται μεταξύ 5- 9%.

Η αρθρογράφος αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι η Τουρκία και η Αίγυπτος – ως εναλλακτικοί τουριστικοί προορισμοί – έχουν απορροφήσει μεγάλο μέρος της αγοράς τουριστών από τη Γερμανία και τη Μεγάλη Βρετανία.

Η αρθρογράφος, τέλος, αναφέρει ότι υπάρχουν σχέδια για τον εκσυγχρονισμό του τουρισμού και  τη παρουσίαση νέων πτυχών της εικόνας της Ελλάδας, καθώς και σχέδια προσέλκυσης νέων ομάδων τουριστών από Ρωσία και Κίνα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.