Αρχική Culture ΕΟΤ Βιέννης – Πολιτιστικές εκδηλώσεις 2010

ΕΟΤ Βιέννης – Πολιτιστικές εκδηλώσεις 2010

eot σημαΣε μια κατάμεστη αίθουσα στους χώρους όπου στεγάζεται το Γραφείο ΕΟΤ Βιέννης, πραγματοποιήθηκε ελληνική πολιτιστική βραδιά, όπου η συγγραφέας Μελίτα Καίσαρη είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει στο αυστριακό κοινό την έννοια της καθόλα ελληνικής λέξης «Χάος» διαβάζοντας αποσπάσματα απο τα βιβλία της «Χάος μια ελληνική λέξη» και «Ιλιάδα light».

Ο Διευθυντής του Γραφείου ΕΟΤ Αυστρίας κος. Παναγιώτης Σκορδάς, καλοσώρισε τους παρευρισκομένους και τη συγγραφέα αναφερόμενος με χιουμοριστικό τρόπο στη σημασία της λέξης χάος αλλά και στο ενδιαφέρον που παρουσιάζει η διαφορετική  και άκρως διασκεδαστική προσέγγιση της Ιλιάδας, απο τη γνωστή στη Βιέννη συγγραφέα.

Ο κ. Λάμπης Σαχπαζίδης, από τον Σύλλογο «Βρακάς» συνδιοργανωτής της εκδήλωσης, παρουσίασε στο κοινό τη συγγραφέα, αναφερόμενος στο έργο της. Η ανάγνωση αποσπασμάτων απο τη συγγραφέα, πλαισιώθηκε με ζωντανή ελληνική μουσική από την Όλγα Καίσαρη και τον Νίκο Παπαδόπουλο.

Στην εκδήλωση εκτός από εκπροσώπους της ελληνικής και κυπριακής Πρεσβείας, συμμετείχαν εκπρόσωποι του Δήμου της Βιέννης, το αυστριακό ραδιόφωνο, στελέχη τουριστικών οργανισμών και διοργανωτές ταξιδίων και πλήθος φελελλήνων της αυστριακής πρωτεύουσας.

Η λογοτεχνική βραδιά συγκαταλέγεται στον κύκλο πολιτιστικών εκδηλώσεων που διοργανώνει το Γραφείο ΕΟΤ Αυστρίας, σε συνεργασία με άλλους πολιτιστικούς ή πολιτικούς φορείς, για την προβολή του ελληνικού πνεύματος και του ελληνικού τουρισμού.

Την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου, κλείνει ο κύκλος των εκδηλώσεων 2010 με  εκδήλωση αφιερωμένη στον μεγάλο Έλληνα συγγραφέα Κωνσταντίνο Καβάφη και τον μουσικοσυνθέτη  Μίκη Θεοδωράκη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.