Αρχική Tourism Υπάρχει ανάγκη αναγνωρισιμότητας της Ελλάδος ως καταδυτικού προορισμού

Υπάρχει ανάγκη αναγνωρισιμότητας της Ελλάδος ως καταδυτικού προορισμού

diving in greeceΕυρεία σύσκεψη για τον καταδυτικό τουρισμό πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στο Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, υπό την προεδρία του Υφυπουργού κ. Γιώργου Νικητιάδη, και τη συμμετοχή επαγγελματιών, εκπροσώπων  φορέων και οργανισμών πιστοποίησης καθώς και εκπαίδευσης αυτοδυτών, και ΜΚΟ, ενδιαφερομένων για τις καταδύσεις αναψυχής.
Ο κ. Νικητιάδης επεσήμανε την πρόθεση της Κυβέρνησης για στήριξη της δραστηριότητας των καταδύσεων αναψυχής ως τουριστικό προϊόν, και την υλοποίηση ενεργειών για την προσέλκυση της νέας αυτής αγοράς που αριθμεί αρκετά εκατομμύρια δυνητικών επισκεπτών διεθνώς. Ταυτοχρόνως τόνισε την σκοπιμότητα ανάπτυξης της περιφέρειας και των μικρότερων νησιών, και τις θέσεις εργασίας, που μπορεί να παράσχει η ανάπτυξη του καταδυτικού τουρισμού, με την τόνωση των τοπικών κοινωνιών.
Στη συζήτηση, όπου παρέστησαν περισσότεροι από 25 συμμετέχοντες, διαπιστώθηκε, μεταξύ άλλων, η ανάγκη αναγνωρισιμότητας της Ελλάδος ως καταδυτικού προορισμού, η ανάγκη συμπλήρωσης του νομοθετικού πλαισίου, η ανάγκη στοχευμένης τουριστικής προβολής, ενώ διευκρινίστηκε ότι οι επαγγελματίες των καταδυτικών υπηρεσιών παρέχουν ισάξιες υπηρεσίες με άλλους προορισμούς.  
Ο κ. Νικητιάδης, συμφώνησε με τους συμμετέχοντες και τόνισε την σημαντικότητα της ανάδειξης του αξιόλογου υποβρύχιου/εναλίου πλούτου της χώρας μας, τονίζοντας την πρόθεση του Υπουργείου να συμβάλει όχι μόνο στην αξιοποίηση ναυαγίων και ενάλιων σπηλαίων, αλλά ακόμη και την δημιουργία επισκέψιμων ενάλιων αρχαιολογικών χώρων.
Ο Υφυπουργός δήλωσε ότι το Υπουργείο θα ανταποκριθεί στις προτάσεις που θα υποβληθούν προκειμένου:
Α) Να αναπτυχθεί ο τουρισμός καταδύσεων με την προσέλκυση της εξειδικευμένης αγοράς (που στην Ευρώπη μόνο εκτιμάται πάνω από 5 εκατομμύρια).
Β) Να υποστηριχθεί η επιχειρηματική δραστηριότητα του καταδυτικού τουρισμού και να ενταχθεί στους αναπτυξιακούς νόμους
Γ) Να καλυφθούν, σε συνεργασία με συναρμόδια Υπουργεία, οι ανάγκες και οι προϋποθέσεις για την τουριστική ανάπτυξη και στην περιφέρεια.
Δ) Να συμπληρωθεί και επικαιροποιηθεί το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο για την ίδρυση και λειτουργία καταδυτικών πάρκων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.