Αρχική Culture Τα Κυριακάτικα εκπαιδευτικά προγράμματα του Ελληνικού Κόσμου

Τα Κυριακάτικα εκπαιδευτικά προγράμματα του Ελληνικού Κόσμου

Τα Κυριακάτικα εκπαιδευτικά προγράμματα του Ελληνικού ΚόσμουΚάθε Κυριακή πρωί πραγματοποιούνται στον «Ελληνικό Κόσμο» εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά 5-12 ετών, τα οποία σχεδιάζονται και υλοποιούνται από τους ειδικούς μουσειοπαιδαγωγούς του ΙΜΕ. Στόχος τους είναι η ανάληψη πρωτοβουλίας και η ενεργοποίηση της φαντασίας και της δημιουργικότητας των παιδιών.

Τα προγράμματα έχουν ευρύ θεματικό πεδίο, που αγγίζει την ελληνική ιστορία και τον πολιτισμό, αλλά και τη σύγχρονη πραγματικότητα: μυθολογία και λαϊκή παράδοση, ιστορία και αρχαιολογία, φύση και ανακύκλωση, παιχνίδι, καλλιτεχνικά και μαγειρικά εργαστήρια, θέατρο και κουκλοθέατρο, υπαίθριες και επετειακές δραστηριότητες.

Μέσα από το παιχνίδι και τις κατασκευές, με οπτικοακουστικά ερεθίσματα, και πάνω από όλα με την ενεργό συμμετοχή, τα παιδιά ανακαλύπτουν, παίζουν, συζητούν και αναπτύσσουν φιλικές σχέσεις σε έναν πολυχώρο όπου συνυπάρχουν ο πολιτισμός, οι νέες τεχνολογίες και η σύγχρονη αρχιτεκτονική έκφραση.

Το κόστος συμμετοχής είναι 8,50 ευρώ για κάθε παιδί ανά πρόγραμμα.
Στα μέλη της παιδικής λέσχης «Τα ΙΜΕάκια», καθώς και της λέσχης των «Ερευνητών», παρέχεται ειδική έκπτωση.
Ώρες έναρξης: 10:30 και 12:30.

Είναι απαραίτητη η έγκαιρη τηλεφωνική κράτηση, λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων, στο τηλέφωνο 212 254 0000 (κωδ. 0600) σε εργάσιμες ημέρες και ώρες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.