Αρχική Cruises Συνάντηση υφ.Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γ. Νικητιάδη με εκπροσώπους του τουρισμού κρουαζιέρας

Συνάντηση υφ.Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γ. Νικητιάδη με εκπροσώπους του τουρισμού κρουαζιέρας

υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γ. ΝικητιάδηςΣυνάντηση με τους επαγγελματίες που εξυπηρετούν τον τουρισμό κρουαζιέρας στην Eλλάδα πραγματοποίησε την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ.  Γιώργος Νικητιάδης.
Ο Υφυπουργός ενημέρωσε τους επαγγελματίες για τις επαφές και τις συζητήσεις που είχε στο Διεθνές Συνέδριο SEATRADE MED στη Γαλλία (Κάννες, στις αρχές Δεκεμβρίου) και έθεσε το πλαίσιο υπό το οποίο ζήτησε τις προτάσεις των επαγγελματιών για τις εξυπηρετήσεις στους λιμένες προσέγγισης (ports of call), για τις χερσαίες δραστηριότητες και εκδρομές (shore activities and excursions) και για την στρατηγική στόχευση της αγοράς τουρισμού κρουαζιέρας.
Η συνάντηση έγινε με την ευκαιρία της ολοκληρώσεως του κειμένου της σύμβασης που προβλέπεται από το Νόμο περί απελευθερώσεως του cabotage.
Στη συνάντηση επισημάνθηκαν ανάγκες βελτίωσης των υπηρεσιών εξυπηρέτησης κρουαζιερόπλοιων και επιβατών στον Πειραιά και σε διάφορους λιμένες της χώρας, για τις οποίες οι επαγγελματίες δεσμεύθηκαν να υποβάλλουν συγκεκριμένες προτάσεις, ενώ ο Υφυπουργός ανέλαβε να διευκολύνει, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου, τα προβλήματα που εμφανίζονται για την πρόσβαση, από επιβάτες κρουαζιέρας, σε αρχαιολογικούς χώρους, πέραν του συνήθους ωραρίου λειτουργίας.
Επίσης τονίστηκε από τον κ. Νικητιάδη το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της Κυβέρνησης, για την ανάπτυξη «home ports”, για την βελτίωση και κατασκευή λιμενικών υποδομών καθώς και για την επέκταση της σαιζόν της κρουαζιέρας και στους «χειμερινούς μήνες».
Ο κ. Νικητιάδης επισήμανε ότι στη Γαλλία είχε συναντήσεις με επιχειρηματίες που έχουν ενδιαφέρον για επενδυτική δραστηριότητα σε κατασκευή λιμενικών υποδομών, και ζήτησε συγκεκριμένες προτάσεις από τους επαγγελματίες για προτεινόμενους λιμένες, υφιστάμενους ή καινούργιους.
Επίσης, ο υφυπουργός ανέφερε ότι σε συνεργασία με τον ΕΟΤ, η Ελλάδα θα έχει σημαντική παρουσία στη διεθνή έκθεση κρουαζιέρας στο Miami, Florida, ΗΠΑ, τον ερχόμενο Μάρτιο 2011. Τέλος επισήμανε ότι αφού ληφθούν οι προτάσεις των επαγγελματιών θα γίνει νέα συνάντηση και με συναρμόδιους φορείς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.