Αρχική Εκδηλώσεις Ο Κώστας Σκανδαλίδης εγκαινίασε τους “Δρόμους του Κρασιού” της Χαλκίδας

Ο Κώστας Σκανδαλίδης εγκαινίασε τους “Δρόμους του Κρασιού” της Χαλκίδας

SkandalidesΟ Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κώστας Σκανδαλίδης με την παρουσία της Περιφερειάρχη κ. Κατερίνας Διαμαντοπούλου, βουλευτών, αυτοδιοικητικών, επιχειρηματιών και πολύ κόσμου εγκαινίασε το βράδυ της Παρασκευής τους Δρόμους του Κρασιού της Στερεάς Ελλάδας στη παραλία της Χαλκίδας.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κώστας Σκανδαλίδης, η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας Κατερίνα Διαμαντοπούλου, οι βουλευτές Τόνια Αντωνίου, Κατερίνα Περλεπέ, Συμεών Κεδίκογλου παρακολούθησαν, μεταξύ άλλων, μαθήματα γευσιγνωσίας από τον sommelier κ. Γιώργο Φλούδα στο Κόκκινο Σπίτι και ενημερώθηκαν από τους Στερεοελλαδίτες παραγωγούς για τις διακρίσεις των προϊόντων τους.

Στους Δρόμους του Κρασιού που έγιναν σε συνεργασία με την ΕΝΟΑΚΕ (Ένωση Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Κεντρικής Ελλάδας) πρώτη φορά στην Στερεά Ελλάδα συμμετείχε η πλειοψηφία των οινοπαραγωγών της Περιφέρειας και παρουσίασε τα προϊόντα και τις δυνατότητες των οινοπαραγωγών.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κώστας Σκανδαλίδης δήλωσε μεταξύ άλλων : “Η Ελλάδα πρέπει να στηριχτεί στον εαυτό της, να ξαναγυρίσει στις ρίζες της, να πλεύσει σαν κάποιους παλιούς καλούς καιρούς, να παράξει, να δημιουργήσει, να πρωτοτυπήσει και να δώσει την μεγάλη απάντηση στην μεγάλη πρόκληση αυτής της εποχής. Η Ελλάδα έχει συγκριτικό πλεονέκτημα τη μεσογειακή διατροφή, την Ελληνική διατροφή που είναι ο μόνος τρόπος να ανασυγκροτήσει και την οικονομία της και την μεταποίηση. Νομίζω ότι είναι μια πρωτοβουλία που αξίζει τον κόπο να την μιμηθούν όλες οι Περιφέρειες της χώρας.”

Η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Κατερίνα Διαμαντοπούλου στο χαιρετισμό της τόνισε: ¨θα θελα να σας καλωσορίσω σ’ αυτό το γευστικό ταξίδι στα κρασιά της Στερεάς Ελλάδας και ελπίζω να αποτελέσει θεσμό που θα προβάλλει και στο μέλλον τα γευστικά και ποιοτικά προϊόντα της φιλόξενης Ρουμελιώτικης γης. Πιστεύουμε ότι σ’ αυτήν τη δύσκολη εποχή η απάντηση μας πρέπει να είναι δυναμική, επιθετική, αισιόδοξη γιατί έχουμε όλες τις ικανότητες και το ανθρώπινο δυναμικό για να τα καταφέρουμε.”

Χαιρετισμό έστειλαν ο πρώην υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλης Καρχιμάκης και η βουλευτής Φθιώτιδας και πρώην ΥΠΑΑΤ κ. Κατερίνα Μπατζελή.

Οι εκδηλώσεις διοργανώνηκαν από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας σε συνεργασία με την Ένωση Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Κεντρικής Ελλάδος. Στόχος η ανάδειξη όλων των ποικιλιών κρασιών που παράγονται στην περιοχή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.