Αρχική Hotels Αισθητική και design πρωταγωνιστούν στην Costa Navarino

Αισθητική και design πρωταγωνιστούν στην Costa Navarino

SandCastleΒιοκλιματική αρχιτεκτονική, βραβευμένο interior design και δημιουργικοί χώροι για παιδιά στο Navarino Dunes

Η βιοκλιματική αρχιτεκτονική σε συνδυασμό με το πρόσφατα βραβευμένο design εσωτερικών χώρων αλλά και τους χώρους υψηλής αισθητικής ειδικά σχεδιασμένους για παιδιά, συνθέτουν την εμπειρία που βιώνουν οι επισκέπτες του Navarino Dunes, της πρώτης περιοχής της Costa Navarino.
Βιοκλιματική αρχιτεκτονική
Το Navarino Dunes εκτείνεται σε παραθαλάσσια έκταση 1.300 στρεμμάτων με πάνω από 1 χλμ αμμώδη παραλία, ανάμεσα σε κατάφυτους ελαιώνες. O αρχιτεκτονικός σχεδιασμός των κτιρίων –που καταλαμβάνουν λιγότερο από το 10% της συνολικής έκτασης- είναι εμπνευσμένος από τοπικά στοιχεία και τα παλιά αρχοντικά της Μεσσηνίας, με χρήση τοπικών υλικών και τεχνικών, δημιουργώντας ένα παραδοσιακό μοτίβο σε πλήρη αρμονία με το φυσικό περιβάλλον. Τον σχεδιασμό υλοποίησε το Γραφείο Μελετών Αλέξανδρου Ν. Τομπάζη, γνωστό για την εφαρμογή των αρχών της βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής και της χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας.
Oι στέγες «ανοιχτού τύπου», τα περισσότερα από 5.000 τ.μ. φυτεμένα δώματα και η βελτιστοποίηση της χρήσης του φυσικού φωτός, είναι κάποιες από τις εφαρμογές που διασφαλίζουν την ήπια προσαρμογή των κτιρίων στο τοπίο. Η χρήση θερμομόνωσης τύπου «κελύφους», αγκαλιάζει την εξωτερική επιφάνεια των κτιρίων, μειώνει τις θερμικές απώλειες και συνεπώς την κατανάλωση ενέργειας, ενώ με τη χρήση των υδάτινων επιφανειών βελτιώνεται και το τοπικό μικροκλίμα.
Interior Design
Το interior design που επιμελήθηκε η MKV Design, διεθνώς αναγνωρισμένη εταιρία διακόσμησης εσωτερικού χώρου με εξειδίκευση στον ξενοδοχειακό κλάδο, συνδυάζει την πολιτιστική κληρονομιά της Πελοποννήσου με τη διαχρονική αρχιτεκτονική εσωτερικών χώρων και τη σύγχρονη επίπλωση και διακόσμηση στo The Romanos, a Luxury Collection Resort, το The Westin Resort, το Anazoe Spa, το The Dunes Club House και την Agora.  
Η επιβράβευση για τον εσωτερικό σχεδιασμό από διεθνώς αναγνωρισμένους θεσμούς ήρθε πρόσφατα, στα European Hotel Design Awards. To The Romanos, a Luxury Collection Resort– με υποψηφιότητα που υπέβαλε η MKV Design- απέσπασε τη διάκριση “Best Suite, Interior Design of the Year” στην τελετή απονομής της 23ης Νοεμβρίου στο Λονδίνο. Η επιτροπή του θεσμού που αναδεικνύει και επιβραβεύει την ανάπτυξη, αρχιτεκτονική και interior design στον ξενοδοχειακό κλάδο, χαρακτήρισε τη Royal Villa Koroni, ως «επιτομή της λιτής κομψότητας με όμορφους, αυθεντικούς εσωτερικούς χώρους και συνοχή στο design». Τα βραβεία απονέμονται κάθε χρόνο στη Μεγάλη Βρετανία και θεωρούνται από τα σημαντικότερα στον ξενοδοχειακό τομέα και σχεδιασμό διεθνώς.
Xώροι υψηλής αισθητικής για παιδιά
Ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί από το Αρχιτεκτονικό Γραφείο Πολυάννα Παρασκευά & Συνεργάτες στο σχεδιασμό των χώρων που περνούν δημιουργικά τις διακοπές τους οι μικροί επισκέπτες του Navarino Dunes, σύμφωνα με την ευαισθησία, την ευρηματικότητα και το διαδραστικό χαρακτήρα που απαιτεί ο σχεδιασμός χώρων για παιδιά.
Το SandCastle, για παιδιά 5-7 και 8-12 ετών με διαφορετικές δημιουργικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες για κάθε ηλικία και δυνατότητες διανυκτέρευσης, είναι ένα κτίριο που παραπέμπει σε πύργο από άμμο και εκτείνεται σε συνολική επιφάνεια 1700 τ.μ. Έμπνευση για τη μορφολογία του κτιρίου αποτελεί ο όρμος του Ναβαρίνου με τους αμμόλοφους. Το παιχνίδι των παιδιών με την άμμο, το πλάσιμο και το ανακάτεμα, μεταφράζονται σε αρχιτεκτονικές μορφές. Στο εσωτερικό του SandCastle, οι χώροι διαμονής των παιδιών είναι κατασκευασμένοι στη δική τους ανθρωπομετρική κλίμακα και δημιουργούν μια ανοιχτή γειτονιά με ρευστά όρια μεταξύ εσωτερικού και εξωτερικού χώρου, ενώ ταυτόχρονα το ίδιο το κτίριο λειτουργεί σαν πεδίο εξερεύνησης και εμπειρίας μέσα από τις εναλλαγές χώρων, επιφανειών, χρωμάτων και υλικών.
Το Cocoon για μικρότερης ηλικίας επισκέπτες από 8 μηνών έως 4 ετών, προσφέρει δραστηριότητες δημιουργικής απασχόλησης και εκτείνεται σε επιφάνεια ενός στρέμματος. Αντλώντας στοιχεία από τη μνήμη του κουκουλιού ως χώρου που κυοφορεί τη ζωή, τα κτίρια περιλαμβάνουν περιοχές ύπνου, απασχόλησης, χώρους για την παρασκευή φαγητού και την υγιεινή, καθώς και υπαίθρια διαμόρφωση για παιχνίδι και δραστηριότητες. Από την ιδέα της γέννησης έχουν προκύψει τα σχήματα που περικλείουν, εμπεριέχουν και προστατεύουν τη ζωή, δημιουργώντας ένα μαλακό και ασφαλές περιβάλλον για τη φιλοξενία των βρεφών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.