Αρχική Φορείς Την ανάδειξη της ευρύτερης περιοχής της Μαύρης Θάλασσας ως τουριστικού προορισμού, συμφώνησαν...

Την ανάδειξη της ευρύτερης περιοχής της Μαύρης Θάλασσας ως τουριστικού προορισμού, συμφώνησαν οι αρμόδιοι για θέματα τουρισμού υπουργοί των χωρών – μελών του ΟΣΕΠ

O υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γ.Νικητιάδης, στο αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης παρουσίασε τα αποτελέσματα της Συνόδου των Υπουργών Τουρισμού του ΟΣΕΠΤην ανάδειξη της ευρύτερης περιοχής της Μαύρης Θάλασσας ως τουριστικού προορισμού, συμφώνησαν οι  αρμόδιοι για θέματα τουρισμού υπουργοί των χωρών – μελών του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου (ΟΣΕΠ) σε Σύνοδο που πραγματοποιήθηκε χθές 15 Νοεμβρίου, στον Αστέρα της Βουλιαγμένης.
Παρουσιάζοντας, τα αποτελέσματα της Συνόδου ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γ.Νικητιάδης, σε συνέντευξη που παραχώρησε την ίδια ημέρα στο αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης, τόνισε ότι συμφωνήθηκε η εμβάθυνση της συνεργασίας των χωρών- μελών στον τομέα των ειδικών μορφών τουρισμού, με την προώθηση προγραμμάτων πολιτιστικού τουρισμού. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην   ελληνική πρωτοβουλία για την ένταξη της Εγνατίας Οδού στο πρόγραμμα «Δρόμος του Μεταξιού», το οποίο περιλαμβάνει σειρά πολιτιστικών δράσεων που αποσκοπούν στην ανάδειξη του τουρισμού.
Οι εκπρόσωποι των χωρών- μελών του ΟΣΕΠ (Οικονομική Συνεργασία Ευξείνου Πόντου) συμφώνησαν να διερευνήσουν την απλούστευση της διαδικασίας χορήγησης τουριστικής βίζας μεταξύ των χωρών τους και ειδικότερα η Ελλάδα , ως η μόνη χώρα – μέλος της Συμφωνίας Schengen, ανέλαβε την πρωτοβουλία να διερευνήσει τη δυνατότητα βελτίωσης του υφιστάμενου καθεστώτος χορήγησης θεωρήσεων σε πολίτες των κρατών – μελών του ΟΣΕΠ.
Ο κ. Νικητιάδης σε δηλώσεις του τόνισε ότι στη Σύνοδο διαπιστώθηκε η διάθεση όλων για την προώθηση της συνεργασίας και ανέφερε πως  οι εκπρόσωποι των χωρών – μελών θα καταθέσουν εξειδικευμένες προτάσεις για την ανάδειξη της ευρύτερης περιοχής ως τουριστικού προορισμού.
Επισημαίνεται ότι η σημερινή συνάντηση  είναι η δεύτερη που πραγματοποιείται και έρχεται να εξειδικεύσει και να υλοποιήσει τις δράσεις της πρώτης  Συνάντησης που είχε γίνει στη Ρόδο, το Μάρτιο του 2005.
Στη σύνοδο, εκπροσωπήθηκαν 24 χώρες εκ των οποίων 11 κράτη – μέλη του ΟΣΕΠ(συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας)και 13 παρατηρητές κρατών – μελών θεματικού διαλόγου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.