Αρχική Φορείς Υπηρεσία Πρώτης Υποδοχής δημιουργείται για πρώτη φορά στην χώρα μας από το...

Υπηρεσία Πρώτης Υποδοχής δημιουργείται για πρώτη φορά στην χώρα μας από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Celestyal Cruises

Υπηρεσία Πρώτης Υποδοχής δημιουργείται για πρώτη φορά στην χώρα μας από το Υπουργείο Προστασίας του ΠολίτηΥπηρεσία Πρώτης Υποδοχής δημιουργείται για πρώτη φορά στην χώρα μας από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με το νέο σχέδιο νόμου που αναρτήθηκε στις 18 Νοεμβρίου 2010 στον ιστότοπο “www.opengov.gr”, για την «Ίδρυση Υπηρεσίας Ασύλου και Υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής, προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας προς τις διατάξεις της Οδηγίας 2008/115/ΕΚ «σχετικά με τους κοινούς κανόνες και διαδικασίες στα κράτη μέλη για την επιστροφή των παρανόμως διαμενόντων υπηκόων τρίτων χωρών» και λοιπές διατάξεις».

Το Σχέδιο Νόμου θα παραμείνει αναρτημένο, προς δημόσια διαβούλευση, έως τα μεσάνυχτα της 26ης Νοεμβρίου.

Με το ανωτέρω Σχέδιο Νόμου ιδρύονται στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη :

α. Αυτοτελής Υπηρεσία Ασύλου η οποία θα στελεχώνεται από εξειδικευμένο και επιστημονικό προσωπικό και θα έχει ως αποστολή την υποστήριξη του σχεδιασμού στη χάραξη της εθνικής πολιτικής ασύλου ή άλλων μορφών διεθνούς προστασίας και την εξέταση των αιτημάτων διεθνούς προστασίας και

β. Υπηρεσία Πρώτης Υποδοχής για την αποτελεσματική διαχείριση των ροών των παρανόμως εισερχομένων στη Χώρα αλλοδαπών με αποστολή τη διασφάλιση της άρτιας και ταχείας υπαγωγής των προσώπων αυτών σε διαδικασίες πρώτης υποδοχής υπό συνθήκες σεβασμού της αξιοπρέπειάς τους.

Επιπλέον, προσαρμόζεται η ελληνική νομοθεσία στις διατάξεις της Οδηγίας 2008/115/ΕΚ με την οποία τίθενται οι κοινές αρχές τις οποίες τα κράτη μέλη της Ε.Ε πρέπει να τηρούν για την αντιμετώπιση του φαινομένου της παράνομης εισόδου ή παραμονής των υπηκόων τρίτων χωρών στην επικράτειά τους και προβλέπεται η καθιέρωση δίκαιης και διαφανούς διαδικασίας για την επιστροφή τους στις χώρες καταγωγής ή προέλευσής τους με διασφάλιση αποτελεσματικής προστασίας των συμφερόντων των ενδιαφερομένων, λαμβάνοντας υπόψη σε κάθε περίπτωση την πραγματική κατάσταση των αλλοδαπών καθώς και το δημόσιο συμφέρον.

Η διαβούλευση θα ολοκληρωθεί στις 26 Νοεμβρίου και αφού ληφθούν υπόψη τα αποτελέσματά της, το Σχέδιο Νόμου θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.