Αρχική Education Η στήριξη και η ανάδειξη των πολυνησιωτικών ΑΕΙ

Η στήριξη και η ανάδειξη των πολυνησιωτικών ΑΕΙ

Celestyal Cruises

Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση, από το Υπουργείο ΠαιδείαςΗ στήριξη και η ανάδειξη των πολυνησιωτικών ΑΕΙ (Πανεπιστημίων και ΤΕΙ) είναι η νέα δράση του Υπουργείου Παιδείας, που θα πραγματοποιηθεί μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση».

Τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα που εδρεύουν σε πολλά νησιά, στα νησιωτικά συμπλέγματα, τόσο του Αιγαίου όσο και του Ιονίου Πελάγους, μπορούν να αξιοποιήσουν το ιδιότυπο και ελκυστικό περιβάλλον στο οποίο φιλοξενούνται για να επιτύχουν σημαντικά αναπτυξιακά αποτελέσματα.

Θα ενισχυθεί η εκπαιδευτική και ερευνητική δραστηριότητά τους, προκειμένου να αποτελέσουν ουσιαστικό μοχλό ανάδειξης των νησιών, παράλληλα με την κυρίαρχη δραστηριότητα του τουρισμού.

Μέσω του έργου θα υλοποιηθούν πρότυπες δράσεις και θα δημιουργηθούν υποδομές στήριξης καινοτόμων πρακτικών, ώστε τα πολυνησιωτικά Πανεπιστήμια και ΤΕΙ να αναδειχθούν σε διεθνείς πόλους Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Έρευνας.

Ειδικότερα, αναφέρονται:

  • Διαμόρφωση και οργάνωση υποδομών για την υποστήριξη της εξ’ αποστάσεως εκπαιδευτικής διαδικασίας [π.χ. διαδικτυακή ηλεκτρονική βιβλιοθήκη, δυνατότητα διοργάνωσης διαδικτυακών μαθημάτων (digital class)]
  • Διεπιστημονικά και διατμηματικά προγράμματα σπουδών, εντός του Ιδρύματος ή με  άλλα Ιδρύματα – κυρίως Ιδρύματα του εξωτερικού
  • Θερινά Προγράμματα Σπουδών
  • Δράσεις εκπαίδευσης των τοπικών κοινωνιών με άνοιγμα των πολυνησιωτικών ΑΕΙ προς την κοινωνία
  • Εκπαιδευτικές δράσεις (μαθήματα, σεμινάρια κλπ) για την ενίσχυση της ψηφιακής διάστασης του Νέου Σχολείου εντός του νησιωτικού συμπλέγματος της έδρας του Ιδρύματος
  • Υποστήριξη ερευνητικών δράσεων με αντικείμενο τη νησιωτικότητα (ανάδειξη των Ιδρυμάτων σε διεθνή κέντρα αριστείας στην επιστημονική μελέτη και στην ανάδειξη λύσεων για τη νησιωτικότητα, συνεργασία με ερευνητές από όλο τον κόσμο)

Το έργο θα πραγματοποιηθεί με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (ΕΚΤ) και τελικό στόχο έχει την προαγωγή της βιωσιμότητας και της καινοτομικότητας των πολυνησιωτικών ΑΕΙ, την προβολή των πλεονεκτημάτων των νησιωτικών περιοχών καθώς και την ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας.

Με βάση τα παραπάνω, δημοσιεύτηκε από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση»,  η Επικαιροποίηση της Πρόσκλησης με τίτλο: «Στήριξη και Ανάδειξη των πολυνησιωτικών ΑΕΙ – Τα πολυνησιωτικά ΑΕΙ ως διεθνείς πόλοι τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και έρευνας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.