Αρχική Education Στενότερη συνεργασία των δύο υπουργείων σε θέματα Εκπαίδευσης προτείνει η αναπληρώτρια Υπουργός...

Στενότερη συνεργασία των δύο υπουργείων σε θέματα Εκπαίδευσης προτείνει η αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας, στον Αυστραλό Ομοσπονδιακό Υπουργό Εκπαίδευσης, Peter Garret

Celestyal Cruises

Fofi GenimataEπιστολή στον Αυστραλό Ομοσπονδιακό Υπουργό Εκπαίδευσης, Peter Garret, προτείνοντας στενότερη συνεργασία των δύο υπουργείων σε θέματα Εκπαίδευσης, απέστειλε, η αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας, Φώφη Γεννηματά -στο πλαίσιο της προωθούμενης πολιτικής του Υπουργείου, για την ενίσχυση της ελληνικής γλώσσας.
Επίσης, εκδήλωσε, ενδιαφέρον για την υποστήριξη της ελληνικής γλώσσας στην Αυστραλία και την επιλογή και ένταξή της στις 11 επίσημες γλώσσες που θα συμπεριληφθούν στο υπό διαμόρφωση Εθνικό Πλαίσιο Σπουδών, συντασσόμενη παράλληλα με το αίτημα της ελληνικής ομογένειας προς την Αυστραλιανή Αρχή Προγράμματος Σπουδών (ACARA). Η κυρία Γεννηματά αναγνώρισε τη συνεχιζόμενη εκστρατεία Ελλήνων και Αυστραλών, ώστε να συμπεριληφθεί η ελληνική γλώσσα στο εθνικό πρόγραμμα σπουδών με τη συλλογή πάνω από 30.000 υπογραφών.
Σημαντικοί λόγοι για το αίτημα ένταξης της ελληνικής γλώσσας είναι ότι αποτελεί μια από τις πέντε κορυφαίες γλώσσες, εκτός της αγγλικής, που ομιλούνται στην Αυστραλία και μια από τις πέντε επίσημες γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επίσης, υπάρχουν πάνω από 350.000 Αυστραλοί που ταυτίζονται με την ελληνική τους καταγωγή.
Τέλος, στην Αυστραλία υπάρχει σημαντικός βαθμός αυτοοργάνωσης της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης και εκπαιδευτικές υποδομές που καλύπτουν τη διδασκαλία των Ελληνικών από την προσχολική ηλικία μέχρι και την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.