Αρχική Culture Floral Cafe: Η γωνία του ισογείου της “Μπλε Πολυκατοικίας” αποκτά και πάλι...

Floral Cafe: Η γωνία του ισογείου της “Μπλε Πολυκατοικίας” αποκτά και πάλι ζωή

Floral Cafe: Η γωνία του ισογείου της Μπλε Πολυκατοικίας” αποκτά και πάλι ζωήΤο ιστορικό στέκι της Πλατείας Εξαρχείων επανήρθε για να γίνει και πάλι σημείο συνάντησης, σημείο αναφοράς, το στέκι των ηθοποιών, των καλλιτεχνών, των φοιτητών, όσων αγαπούν την καρδιά της πόλης, αλλά και των νέων επισκεπτών και των φίλων του βιβλίου που θα μπορούν να απολαμβάνουν τον καθημερινό καφέ τους.
Το ολοκαίνουργιο Floral είναι το νέο εγχείρημα των εκδόσεων Οξύ & Εμπειρία Εκδοτική και του Γιώργου Θαλασσινού -γνωστού στελέχους από το ραδιόφωνο και τα περιοδικά.
Τα 330 τετραγωνικά του αναδείχθηκαν από τον αρχιτέκτονα Στέφανο Ψιλάκη και τις παρεμβάσεις του Πάρι Κούτσικου με σεβασμό στην αισθητική και την ατμόσφαιρα του χώρου. Θα μπορούσε να φανταστεί κανείς τον Σταύρο Ξαρχάκο, τον Δημήτρη Χόρν, τον Γιώργο Μιχαλακόπουλο, τις αδερφές Καλουτά, τον Λεωνίδα Κύρκο και τον Γιάννη Αλέφαντο να πίνουν τον καφέ τους… στο ισόγειο αυτού του τόσο σημαντικού αρχιτεκτονικά και ιστορικά κτιρίου. Το κτίριο που έκανε τον Λε Κορμπιζιέ να γράψει στην είσοδό του «C’ est tres beau» («είναι πολύ όμορφη»).
Στο νέο Floral οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαίρια να απολαμβάνουν τον καθημερινό τους καφέ ξεφυλλίζοντας τα αγαπημένα τους βιβλία και να συμμετέχουν σε μία σειρά από ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις με:
…Συγγραφείς που υπογράφουν βιβλία για τους αναγνώστες τους, φτιάχνουν τα δικά τους κοκτέιλ και παίζουν τις αγαπημένες τους μουσικές
•    …Καλλιτέχνες που δίνουν live συναυλίες
•    …Έμπειρους μουσικούς παραγωγούς και απρόβλεπτους DJ’s που με τα party τους ξαναγράφουν ιστορία.
Και ακόμη, θα μπορούν να παρακολουθούν βιντεοπροβολές, εικαστικές εκθέσεις και συζητήσεις για επίκαιρα θέματα.
“Η γωνία του ισογείου της Μπλε Πολυκατοικίας” αποκτά και πάλι ζωή, για να χωρέσει νέες φρεσκογραμμένες “ιστορίες” και να σηματοδοτήσει το ξεκίνημα μιας νέας εποχής για την πολυσύχναστη και πολυαγαπημένη Πλατεία Εξαρχείων!

Μερικές απο τις εκδηλώσεις του Οκτωβρίου

Παρασκευή 8 Οκτωβρίου
Ο jazz κοντραμπασίστας των Burger Project ανακατεύει μουσικές, από την jazz και το rock ‘n’ roll ως το funk και τη reggae.
Στις 22.00

Σάββατο 9 Οκτωβρίου
SOUNDPARK LIVE

Γνωστα ή οχι και τοσο, rock κομματια διασκευασμενα οπως δεν εχουν ξαναγινει ποτε. Αυτη ειναι η προκληση που βαζουν οι soundpark στο τραπεζι τους. Οι επιρροες απο την reggae στο Trip Hop και απο την Jazz-Soul μεχρι την Electronic και το Jungle beat.
Νατασσα Τσιρου- Φωνη
Βαγγελης Στεφανοπουλος- Πληκτρα
Μανος Αναγνωστοπουλος- Μπασσο
Γιαννης Αγγελοπουλος- Τυμπανα
Κωστας Κοπαναρης- Κρουστα
Στις 22.00
Πέμπτη 14 Οκτωβρίου
The Ant – dj set από τον mc των Ekos Quartet
Σε trip-hop ατμόσφαιρα, από downtempo μέχρι breaks, με τόνους jazz, soul, funk, hip-hop, reggae, electronic.
Στις 22.00
Παρασκευή 15 Οκτωβρίου
dj set Fantastikoi Ηxoi
Ο ρομαντισμός του νέου κύματος και ο καλειδοσκοπικός ήχος της ψυχεδελικής pop των sixties εναλλάσσονται με afro ρυθμούς και funk περάσματα.
Από τις 22.00

Σάββατο 16 Οκτωβρίου
dj set by Dimitri Lilis(Flying Lilis Brothers)
O ιδιοκτήτης του ανερχόμενου Αθηναϊκού label, Just Gazing records, και ένας εκ των δύο Lilis Brothers θα βρεθεί στο Floral για ένα μοναδικό old school party set στα decks του Floral.
Από τις 22.00

Πηγή www.floralcafe.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.