Αρχική General Ο κ. Γ.Νικητιάδης, έστειλε μήνυμα αισιοδοξίας για την ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού...

Ο κ. Γ.Νικητιάδης, έστειλε μήνυμα αισιοδοξίας για την ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού και της οικονομίας γενικότερα μιλώντας στην 11η Prodexpo

υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γ. ΝικητιάδηςΣτα προγράμματα, για την ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού, επικεντρώθηκε, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γ. Νικητιάδης μιλώντας σήμερα σε γεύμα εργασίας που οργάνωσε η SOUTH EAST GROUP, χορηγός της 11ης PRODEXPO στο ξενοδοχείο DIVANI CARAVEL , με θέμα την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας μέσω της αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου.
Συγκεκριμένα ο κ. Νικητιάδης, ανακοίνωσε πως “Τέσσερα νέα προγράμματα, για  την ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού, συνολικού προϋπολογισμού 107.000.000 ευρώ, είναι υπό εξέλιξη, ενώ παράλληλα αξιολογούνται και προγραμματίζονται περισσότερα από 50 έργα σε διάφορες κατηγορίες συνολικού προϋπολογισμού περίπου 134.000.000 ευρώ.”
Ο κ. Γ. Νικητιάδης ανέφερε επίσης, ότι τα δυο πρώτα προγράμματα, για τον «Πράσινο Τουρισμό» και τον «Εναλλακτικό Τουρισμό», προϋπολογισμού 30.000.000 και 28.000.000 αντίστοιχα,  έχουν ήδη δρομολογηθεί, ενώ τα δυο άλλα («Εκσυγχρονίζομαι στον Τουρισμό» προϋπολογισμού 27.000.000 ευρώ και «Συνεργάζομαι – Καινοτομώ στον Τουρισμό» προϋπολογισμού 22.000.000 ευρώ) θα ξεκινήσουν στις αρχές του επόμενου έτους.
Για τα έργα  που προγραμματίζονται και βρίσκονται στο στάδιο της αξιολόγησης  σημείωσε  ότι 22 έργα  προϋπολογισμού 36.000.000 αφορούν στην «Αξιοποίηση πόλων τουριστικής ανάπτυξης» , 17 έργα προϋπολογισμού 13,5.000.000 για «Διαδρομές – Μονοπάτια», 9 έργα προϋπολογισμού 35,5.000.000 για «Τουριστικούς Λιμένες» , 4 έργα προϋπολογισμού 26,5.000.000 για «Μουσεία», και 5 έργα προϋπολογισμού 22.000.000 για την «Αξιοποίηση Δημόσιων Τουριστικών Ακινήτων».
Αυτές οι δράσεις και τα έργα διαχέονται σε όλη την χώρα και θα ενισχύσουν όχι μόνο τις τοπικές οικονομίες και την απασχόληση, ήδη από την κατασκευή τους, αλλά θα δώσουν αναπτυξιακή ώθηση και θα δημιουργήσουν επιπλέον θέσεις εργασίας στη μετέπειτα λειτουργία τους, όπως υπογράμμισε ο κ. Γ.Νικητιάδης.
Αναφέρθηκε επίσης στην αλλαγή στρατηγικής στον Τουρισμό και στο νέο πρόγραμμα προβολής, που ξεκινάει τον Νοέμβριο στο διαδίκτυο, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη νέα πρωτοποριακή συμμετοχική προσπάθεια που έχει ξεκινήσει από τον Μάρτιο, το γνωστό « YOU IN GREECE», στην προσπάθεια να αναδειχθούν και προβληθούν ο συνεδριακός, ο θρησκευτικός, ο θαλάσσιος, ο αγροτουρισμός, ο καταδυτικός, ο αθλητικός, ο περιηγητικός, με την στενή συνεργασία με όλους τους φορείς του τουριστικού κλάδου, καθώς και στη νέα προσπάθεια που γίνεται με τις αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους, να συμπεριλάβουν στα δρομολόγια τους νέους προορισμούς αλλά και στις προσπάθειες απλοποίησης των διαδικασιών έκδοσης visa  από χώρες της ανατολικής Ευρώπης, στο πλαίσιο της οποίας είχαμε φέτος μία θεαματική αύξηση στις αφίξεις 57% από Ρωσία και 126% από Ουκρανία.
Ο κ. Γ.Νικητιάδης, έστειλε μήνυμα αισιοδοξίας για την ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού και της οικονομίας γενικότερα , απευθύνοντας κάλεσμα ενδυνάμωσης της συστράτευσης μεταξύ πολιτείας , των φορέων του τουρισμού και των επιχειρηματιών, μέσα από διαρκή και γόνιμο διάλογο, για την μεγιστοποίηση των ωφελειών.
Η 11η Prodexpo ξεκίνησε σήμερα 25 και θα συνεχιστεί αύριο 26, Οκτωβρίου, στο Ξενοδοχείο Divani Caravel, στην Αθήνα.
Το θέμα του φετεινού forum ανταλλαγής απόψεων, στον κλάδο του Real Estate είναι “Η Ανάπτυξη της Ελληνικής Οικονομίας μέσω της Αξιοποίησης της Ακίνητης Περιουσίας – η Δημόσια Ακίνητη Περιουσία ως μέσο αντιμετώπισης του δημοσιονομικού χρέους”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.