Home General Ξέπλυμα Χρήματος, και η καταπολέμησή του, ένα συνέδριο του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου

Ξέπλυμα Χρήματος, και η καταπολέμησή του, ένα συνέδριο του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου

Συνέδριο με θέμα το "Ξέπλυμα Χρήματος" διοργανώνεται την Δευτέρα 18 Οκτωβρίου, στο Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία, από το Ελληνο-Αμερικάνικο Επιμελητήριο.Συνέδριο με θέμα “Ενάντια στο Ξέπλυμα Χρήματος” διοργανώνεται την Δευτέρα 18 Οκτωβρίου, στο Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία, από το Ελληνο-Αμερικάνικο Επιμελητήριο.
Το Συνέδριο έχει ως στόχο ανταλλαγή απόψεων και την κατάθεση προτάσεων από το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, καθώς και η παρουσίαση της διεθνούς πρακτικής αναφορικά με την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας.

Η φοροδιαφυγή, η αδιαφάνεια στις οικονομικές συναλλαγές, οι αμφισβητούμενες δραστηριότητες δημοσίων λειτουργών και οι ελλιπείς μηχανισμοί είναι οι αιτίες της οικονομικής κρίσης που βιώνει η Ελλάδα σήμερα.

Η τελευταία έκθεση των ελεγκτών της Ομάδας Χρηματοπιστωτικής Δράσης (FATF Financial Action Task Force) του ΟΟΣΑ, αναφέρει πως η Ελλάδα έχει κάνει σημαντική πρόοδο όσον αφορά την καταπολέμηση του ξεπλύματος μαύρου χρήματος, αλλά απομένουν πολλά ακόμη να γίνουν.

Η ενημέρωση, των ενδιαφερομένων γι αυτό το θέμα, το οποίο έχει σαφείς οικονομικές και κοινωνικές προεκτάσεις, συμβάλει στις προσπάθειες εξυγίανσης του ελεγκτικού συτήματος.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Exit mobile version