Τα κριτήρια που πρέπει να διακρίνουν τον τρόπο με τον οποίο θα χρηματοδοτούνται οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στο χώρο του Πολιτισμού, έθεσε στην άτυπη Σύνοδο των Υπουργών Πολιτισμού και Οπτικοακουστικών Μέσων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλες ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γιώργος Νικητιάδης.
Κατά τη διάρκεια των εργασιών ο κ. Νικητιάδης αναφέρθηκε στα όρια του ποιοτικού πολιτιστικού προϊόντος θέτοντας ενδεικτικά το ερώτημα κατά πόσο οι «σαπουνόπερες» μπορούν να χρηματοδοτηθούν ως πολιτιστικό προϊόν. Παραλλήλως τέθηκε το θέμα της ενίσχυσης του κινηματογράφου ενώ από την πλευρά της Βελγικής Προεδρίας προτάθηκε να ενταθεί ο πειραματισμός για την καινοτομία και την επιτυχία των επιχειρηματιών στον τομέα του πολιτισμού, σε συνδυασμό με την ικανότητά τους να ενισχύουν το δυναμικό για τη δημιουργικότητα και την καινοτομία των άλλων τομέων της οικονομίας και της κοινωνίας γενικότερα.
Ο κ. Νικητιάδης επισήμανε ότι η πολιτική της έρευνας και της καινοτομίας είναι σήμερα μία από τις κύριες προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Στο πλαίσιο αυτό, είναι σημαντικό να εργαστούμε από κοινού για την εδραίωση της θέσης της πολιτιστικής και δημιουργικής παραγωγής ώστε να μπορέσουμε να συμβάλουμε πλήρως στην επίτευξη των στόχων που καθορίζονται στο πλαίσιο της στρατηγικής «Ευρώπη 2020», ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο τη συμβολή της πολιτισμού στην κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη.»
Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της άτυπης Συνόδου οι Υπουργοί Πολιτισμού και Οπτικοακουστικών Μέσων ξεναγήθηκαν στο Magritte Museum των Βρυξελλών.
Αρχική legacy Νικητιάδης: Κατά πόσο οι «σαπουνόπερες» μπορούν να χρηματοδοτηθούν ως πολιτιστικό προϊόν