Αρχική legacy Η Άννα Διαμαντοπούλου στην Silicon Valley

Η Άννα Διαμαντοπούλου στην Silicon Valley

Η Άννα Διαμαντοπούλου στην Silicon ValleyΗ Υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της για την Έρευνα και Τεχνολογία, βρίσκεται από την Δευτέρα 11 Οκτωβρίου στην Silicon Valley, των ΗΠΑ, όπου έχει προγραμματισμένες συναντήσεις με Έλληνες και ξένους που εκπροσωπούν όλο το φάσμα δραστηριοτήτων της Silicon Valley: Πανεπιστημιακούς, Ερευνητές, νέους επιχειρηματίες καινοτόμων εγχειρημάτων υψηλής τεχνολογίας, εκπροσώπους ειδικών venture capital που χρηματοδοτούν ιδέες νέων ερευνητών, καθώς και ειδικούς για θέματα πατεντών και κατοχύρωσης πνευματικών δικαιωμάτων.
Επίσης θα έχει συνάντηση εργασίας με 55 Έλληνες οι οποίοι δραστηριοποιούνται στο χώρο της Έρευνας και της εφαρμογής της στην παραγωγή στην ευρύτερη περιφέρεια της Silicon Valley.
Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι ο συστηματικός και οργανωμένος τρόπος μεταφοράς τεχνογνωσίας από τη Silicon Valley στην Ελλάδα (το ίδιο έχουν κάνει και άλλες χώρες όπως η Γαλλία, η Σουηδία αλλά και το Ισραήλ), η δημιουργία δικτύου ερευνητών-επιχειρηματιών μεταξύ κατ’ αρχήν Silicon Valley και Ελλάδας και η πρόσκληση μετα-Διδακτορικών ερευνητών (post-docs) στην Ελλάδα.
Η Υπουργός θα ενημερώσει τους Έλληνες επιστήμονες για το πρόσφατο πρόγραμμα της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας σύμφωνα με το οποίο δίνονται κίνητρα σε νέους διακριθέντες επιστήμονες να γυρίσουν στα Ελληνικά Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Κέντρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.