Αρχική legacy Διάσκεψη για την κλιματική αλλαγή στη Μεσόγειο

Διάσκεψη για την κλιματική αλλαγή στη Μεσόγειο

Διάσκεψη για την κλιματική αλλαγή στη ΜεσόγειοΜετά από πρωτοβουλία της Ελλάδας, πραγματοποιείται το Mediterranean Climate Change Initiative, με τη συμμετοχή 20 χωρών της Μεσογείου, σήμερα Παρασκευή 22 Οκτωβρίου και αύριο Σάββατο 23 Οκτωβρίου.
Το πρόγραμμα ξεκινάει με την ομιλία του Πρωθυπουργού κ. Γ. Παναδρέου, στην έναρξη των εργασιών της Διάσκεψης.

Η Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη, στο συνέδριο για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής στις χώρες της Μεσογείου, θα αναφερθεί στην ανάγκη διακρατικών συνεργιών των χωρών της Μεσογείου για την αντιμετώπιση των θεμάτων που προκύπτουν από την κλιματική αλλαγή.

Το μεσημέρι θα υπογραφεί η Διακήρυξη για την Πρωτοβουλία για την Κλιματική Αλλαγή στη Μεσόγειο, και θα συνεχιστεί η   Κεντρική συνεδρίαση – Συζήτηση με θέμα: «Προστατεύοντας τη Μεσόγειο για τις επόμενες γενεές»

Συμμετέχουν:

Γιώργος Α. Παπανδρέου, Πρωθυπουργός της Ελλάδας

Lawrence Gonzi, Πρωθυπουργός της Μάλτας

Salam Fayyad, Πρωθυπουργός της Παλαιστινιακής Αρχής

Recep Tayyip Erdoğan, Πρωθυπουργός της Τουρκίας

Philippe Maystadt, Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας

Επενδύσεων

Παναγιώτης Ρουμελιώτης, Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας

για την Ενέργεια, Ένωση για τη Μεσόγειο

Προεδρεύων:

Jeffrey Sachs, Διευθυντής του Earth Institute, Πανεπιστήμιο

Columbia

Στο περιθώριο της Διάσκεψης, ο Πρωθυπουργός Γιώργος Α. Παπανδρέου, θα έχει συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό της Τουρκίας, Recep Tayyip Erdogan, με τον Πρωθυπουργό της Μάλτας, Lawrence Gonzi, με τον Πρωθυπουργό της Παλαιστινιακής Αρχής, Salam Fayyad.

Οι εργασίες του συνεδρίου θα ολοκληρωθούν με την υπογραφή Κοινής Δήλωσης για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και την προώθηση της πράσινης ανάπτυξης  στην περιοχή της Μεσογείου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.