Αρχική Exhibitions Ο Υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας κος Γιάννης Διαμαντίδης εγκαινίασε το...

Ο Υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας κος Γιάννης Διαμαντίδης εγκαινίασε το 32ο Ναυτικό Σαλόνι Αθηνών

Celestyal Cruises

Τα εγκαίνια του 32ου Διεθνούς Ναυτικού Σαλονιού Αθηνών πραγματοποίησε ο Υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας κος Γιάννης ΔιαμαντίδηςΤα εγκαίνια του 32ου Διεθνούς Ναυτικού Σαλονιού Αθηνών πραγματοποίησε με κάθε επισημότητα ο Υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας κος Γιάννης Διαμαντίδης το Σάββατο 16 Oκτωβρίου στις 18.30, παρουσία του προέδρου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών ΕΒΕΑ  κου Κων/νου Μίχαλου, του διοικητικού συμβουλίου του ΣΕΚΑΠΛΑΣ ΠΕΕΥ, των διοργανωτών, αλλά και πολλών εκ των εκθετών και επισκεπτών.

Ο κ. Υπουργός κος Γιάννης Διαμαντίδης επεσήμανε κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του ότι «Η ναυτιλία μας, η παγκόσμια αυτή υπερδύναμη στη θάλασσα, είναι και θα είναι ακόμη περισσότερο με τη βοήθεια όλων μας, η βαριά βιομηχανία της χώρας μας. Η κυβέρνηση στηρίζει τις υγιείς επενδυτικές δυνάμεις όχι απλά για να γυρίσουμε σελίδα, αλλά να γράψουμε ένα νέο βιβλίο επιτυχιών για τη χώρα μας. Τα σκάφη αναψυχής και τα παρελκόμενά τους απασχολούν σήμερα στην πατρίδα μας περισσότερα από 45.000 άτομα αποτελώντας με αυτόν τον τρόπο μια τεράστια κατασκευαστική και εμπορική δύναμη για την Ελλάδα. Αλλά και στον εξαγωγικό τομέα, παρά τις αντίξοες συνθήκες που όλοι γνωρίζουμε, οι πωλήσεις σκαφών αμιγώς, δηλαδή καθαρά ελληνικής κατασκευής, παρουσιάζουν ανοδικές τάσεις. Ελλάδα είναι και θάλασσα. Και θέλουμε τους Έλληνες πιο κοντά στη Θάλασσα, για ναυτοσύνη και διάδοση του Ελληνικού θαλασσινού πνεύματος και του ελληνικού σκάφους. Προς αυτή την κατεύθυνση όλοι μαζί θα εργαστούμε και πιστεύω ακράδαντα ότι θα πετύχουμε».

Ο κ. Υπουργός αμέσως μετά την τέλεση των εγκαινίων περιηγήθηκε στην έκθεση και δήλωσε τα εξής: «Βρίσκομαι σε μία πανέμορφη έκθεση σήμερα, την οποία εγκαινίασα. Το γεγονός ότι τα περισσότερα σκάφη είναι ελληνικά αποδεικνύουν το υψηλό επίπεδο της ελληνικής βιοτεχνίας και βιομηχανίας στον τομέα αυτό. Είναι ένας κλάδος που θέλει στήριξη και θα πρέπει να το δούμε στη λογική ότι σχετίζεται με τη ναυτιλία μας και με το τουρισμό μας. Θέλω να συγχαρώ τους διοργανωτές και να δηλώσω ότι θα προσπαθήσω και με τους υπουργούς που έχουν την ευθύνη των θεμάτων που αφορούν -πέραν του υπουργείου στο οποίο προΐσταμαι- τον εν λόγω τομέα, να συζητήσω για να μπορέσουμε να βρούμε τις καλύτερες δυνατές λύσεις, για να δώσουμε μια ώθηση σε αυτή τη βιομηχανία που είναι πάρα πολύ σημαντική για τη χωρά μας ιδιαίτερα σε αυτήν τη κρίσιμη περίοδο».

Ο πρόεδρος του ΣΕΚΑΠΛΑΣ- ΠΕΕΥ κος Ηλίας Περιμένης, αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ότι «Ο κλάδος αποτελεί ένα από τα κύρια συστατικά του οικονομικού γίγνεσθαι αυτού του τόπου. Περίτρανη μάλιστα απόδειξη αποτελεί το γεγονός ότι οι πολιτικές όλων των όμορων χωρών που εστιάζονται στη βελτιστοποίηση του οικονομικού περιβάλλοντος, του νομικού πλαισίου και των κανονισμών που διέπουν το χώρο μας. Κύριος στόχος είναι η προσέλκυση του μέγιστου μεριδίου τόσο της εσωτερικής όσο και της εξωτερικής τουριστικής αγοράς. Το σκάφος και μάλιστα το μικρό σκάφος είναι προσιτό και αποτελεί ένα από τα κύρια συστατικά της τουριστικής ανάπτυξης».

Ο γενικός γραμματέας του ΣΕΚΑΠΛΑΣ κ. Αλέξανδρος Ζέης, παρουσίασε στον χαιρετισμό του τις δραστηριότητες του κλάδου καθώς και τη συμβολή του στο θαλάσσιο τουρισμό. Επιπλέον τόνισε ότι «Η Πολιτεία οφείλει να υποστηρίξει και να θωρακίσει το δικαίωμα στη θαλάσσια αναψυχή, δίνοντας κίνητρα για περαιτέρω ανάπτυξη του κλάδου, ενός από τους λίγους μεταποιητικούς κλάδους που έχουν απομείνει στη πατρίδα μας».

Το 32ο Διεθνές Ναυτικό Σαλόνι Αθηνών με βασικό μότο της «Προσιτές αποδράσεις για όλους», συνεχίζεται έως και τις 24 Οκτωβρίου ενώ υπόσχεται να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον των επισκεπτών, φιλοξενώντας μια πολύ μεγάλη αλλά κυρίως προσιτή στο ευρύ κοινό γκάμα προϊόντων όπως: Ιστιοπλοϊκά σκάφη και cruisers, ενοικιάσεις σκαφών, φουσκωτά, ταχύπλοα, βάρκες, μηχανές σκαφών, αξεσουάρ, εξοπλισμό, ηλεκτρονικά συστήματα, προϊόντα συντήρησης αλλά και είδη κατάδυσης, ψαρέματος και θαλάσσιων σπορ.
Το Διεθνές Ναυτικό Σαλόνι διοργανώνεται από την εταιρεία οργάνωσης εκθέσεων EXPO ONE με τη συνεργασία του Συνδέσμου Ελλήνων Κατασκευαστών Πλαστικών Σκαφών Παρελκομένων Εξαρτημάτων Εμπόρων & Υπηρεσιών (ΣΕΚΑΠΛΑΣ ΠΕΕΥ) ενώ τελεί υπό την αιγίδα των διεθνών οργανισμών: International Federation of Boat Show Organizers (IFBSO) και International Council of Marine Industry Associations (ICOMIA).

Η έκθεση είναι ανοιχτή για το κοινό (με εισιτήριο)

Για περισσότερες λεπτομέρειες και πληροφορίες επισκεφτείτε το επίσημο site της έκθεσης:
www.athensboatshow.gr
Διάρκεια έκθεσης:16-24 Οκτωβρίου 2010
Ώρες λειτουργίας της έκθεσης:
Καθημερινές: 16:00 – 21:30
Σαββατοκύριακο: 10:00 – 21:30

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.