Αρχική legacy Η Υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, κεντρική ομιλήτρια στο Φόρουμ των Ευρωπαϊκών Think...

Η Υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, κεντρική ομιλήτρια στο Φόρουμ των Ευρωπαϊκών Think Tanks, στη Βαρκελώνη

Η Υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, κεντρική ομιλήτρια στο Φόρουμ των Ευρωπαϊκών Think Tanks, στη Βαρκελώνη Η Υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, στην ομιλία της, στο Φόρουμ των «Ευρωπαϊκών Δεξαμενών Σκέψης (Think Tanks)», όπου συμμετέχει ως κεντρική ομιλήτρια, επισημαίνει την ανάγκη για μια νέα Ευρωπαϊκή Αλληλεγγύη που θα έχει και θεσμικά χαρακτηριστικά και υποστηρίζει την πρόταση του Tommaso Padoa – Schioppa και του Jacques Delors, οι οποίοι – μεταξύ άλλων – δίνουν έμφαση στη δημιουργία ενός μόνιμου, θεσμικά κατοχυρωμένου μηχανισμού στήριξης των ευρωπαϊκών οικονομιών.
Συγκεκριμένα η Υπουργός στην ομιλία της τονίζει :
«Στη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, η Ευρώπη έδειξε τόσο τα αρνητικά όσο και τα θετικά της στοιχεία. Η κρίση βρήκε την Ελλάδα απροετοίμαστη.
Σε πρώτη φάση, το ξέσπασμα της ελληνικής κρίσης βρήκε την Ευρώπη διχασμένη ως προς τη στάση της απέναντι στην Ελλάδα. Όταν όμως κατέστη αναμφισβήτητο ότι το ελληνικό πρόβλημα εξελισσόταν σε ευρωπαϊκό, τότε η Ευρώπη έλαβε πρωτοφανείς αποφάσεις.
Το ελληνικό πακέτο στήριξης ακολούθησε ο ευρωπαϊκός μηχανισμός των 750 εκατομμυρίων ευρώ. Σήμερα διαφαίνεται η ανάγκη μιας μόνιμης δυνατότητας προστασίας από την αλόγιστη κερδοσκοπία των αγορών.
Η Ευρώπη επιδεικνύει και αποδεικνύει τη δύναμη που απορρέει από τη σύνθεση απόψεων.
Η Ελλάδα κάνει τεράστια βήματα. Μεταρρυθμίσεις στην οικονομία, το ασφαλιστικό, άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων, αναμόρφωση της Παιδείας. Τριάντα χρόνια απαραίτητων αλλαγών μέσα σε ένα χρόνο, με αποτέλεσμα να είναι σαν να βρισκόμαστε σε μια διαρκή σεισμική δόνηση».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.