Αρχική Culture Εγκαινιάσθηκε η έκθεση «Δημοκρατία και η Μάχη του Μαραθώνα» στο Ζάππειο Μέγαρο

Εγκαινιάσθηκε η έκθεση «Δημοκρατία και η Μάχη του Μαραθώνα» στο Ζάππειο Μέγαρο

Στην έκθεση,  «Δημοκρατία και η Μάχη του Μαραθώνα», παρουσιάζονται οι δύο πολιτισμοί, ο ελληνικός και ο περσικός, που αναμετρήθηκαν στη Μάχη του ΜαραθώναΑπό τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλο Γερουλάνο, εγκαινιάστηκε, στο Ζάππειο Μέγαρο, η έκθεση με τίτλο «Δημοκρατία και η Μάχη του Μαραθώνα».

Κύριοι συντελεστές της Έκθεσης είναι ο Σπύρος Μερκούρης, η αρχαιολόγος Έρση Σπαθάρη και ο σχεδιαστής Γιώργος Πασσίδης.

Στην έκθεση,  παρουσιάζονται οι δύο πολιτισμοί, ο ελληνικός και ο περσικός, που αναμετρήθηκαν στη Μάχη του Μαραθώνα, παραθέτονται οι λόγοι της νίκης των Αθηναίων και εκθέτεται η εξέλιξη του ελληνικού πολιτισμού ύστερα από την επικράτηση του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Ο Σπύρος Μερκούρης, στην ομιλία του ανέφερε για την Μάχη του Μαραθώνα πως: «παραμένει παγκοσμίως επίκαιρη, γιατί δείχνει την προσφορά του ελληνικού πολιτισμού στη δημιουργία του ευρωδυτικού πολιτισμού. Χωρίς τη νική αυτή, δεν θα υπήρχε Παρθενώνας, Περικλής, το θαύμα της κλασικής Ελλάδος, το αμερικανικό σύνταγμα, η γαλλική επανάσταση, τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Για να επικοινωνήσουν το μήνυμά τους αυτό οι συντελεστές της Έκθεσης χρησιμοποιούν αντίγραφα αρχαίων τεχνουργημάτων (αγαλμάτων, αγγείων, όπλων) και επιγραφών, χάρτες, κοστούμια και οπτικοακουστικό υλικό.

Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή μέχρι την 1η Νοεμβρίου, 2010.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.