Αρχική Airport Ecomobility – Έκθεση έργων μαθητών στο Αεροδρόμιο

Ecomobility – Έκθεση έργων μαθητών στο Αεροδρόμιο

Ecomobility - Έκθεση έργων μαθητών στο ΑεροδρόμιοΓια πέμπτη χρονιά, η έκθεση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης για την Οικολογική Μετακίνηση, φιλοξενείται στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, στο πλαίσιο της εκστρατείας ECOMOBILITY.  Από τη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου και για δύο μήνες,  δημιουργίες μαθητών από όλη την Ελλάδα που συμμετείχαν στην εκστρατεία, θα φιλοξενούνται στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Πληροφόρησης του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος».
Τα παιδιά αποτυπώνουν στα έργα τους, μέσα από μακέτες, φωτογραφικό υλικό, έντυπα και πρωτότυπες κατασκευές,  τα περιβαλλοντικά προβλήµατα των µεγάλων αστικών κέντρων, καθώς και την εικόνα της πόλης που ονειρεύονται, χωρίς καυσαέρια και νέφος . Τα έργα φιλοτεχνήθηκαν κατά τη διάρκεια της σχολικής περιόδου 2009-10 για να εμπλουτίσουν τις παρουσιάσεις των προτάσεων και των εργασιών των ομάδων των μαθητών, στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής εκστρατείας «ΕCOMOBILITY – Οικολογική Μετακίνηση». Στόχος του προγράμματος είναι η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των νέων και η ενεργοποίησή τους στην αναζήτηση λύσεων και προτάσεων για την ποιοτική μετακίνηση στις πόλεις.
Η Εκστρατεία «ΕCOMOBILITY-Οικολογική Μετακίνηση» διοργανώνεται από το ECOCITY, τον εθελοντικό οργανισµό για το Αστικό Περιβάλλον και τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Παιδείας Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας, του Επιτρόπου Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής καθώς και της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.
Η έκθεση είναι προσβάσιµη για όλους τους επιβάτες και τους επισκέπτες του αεροδρομίου και θα είναι ανοικτή καθόλη τη διάρκεια του 24ώρου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.