Αρχική legacy ΣΕΤΕ: Επιβεβαίωση για ακόμη μια φορά της έλλειψης ενδιαφέροντος της Κυβέρνησης για...

ΣΕΤΕ: Επιβεβαίωση για ακόμη μια φορά της έλλειψης ενδιαφέροντος της Κυβέρνησης για τον τουρισμό 07.09.2010

sete_logoΟ ΣΕΤΕ σε ανακοίνωσή του στην ιστοσελίδα του www.sete.gr, σχολιάζοντας τον πρόσφατο ανασχηματισμό της Κυβέρνησης επισημαίνει την έλλειψη ενδιαφέροντος της Κυβέρνησης για τον Τουρισμό, αναφέροντας πως:

“Ο χθεσινός ανασχηματισμός επιβεβαίωσε για ακόμη μια φορά την έλλειψη ενδιαφέροντος της Κυβέρνησης για τον τουρισμό. Σε μια περίοδο όπου το κυρίαρχο ζητούμενο είναι η ανάπτυξη και ο τουρισμός αποτελεί μια από τις ελάχιστες επιλογές προς αυτή την κατεύθυνση, η κυβερνητική πολιτική επιμένει στο εκ του μέχρι σήμερα αποτελέσματος, μη αποδοτικό εγχείρημα συστέγασης πολιτισμού – τουρισμού. Έχουμε επανειλημμένα διατυπώσει την άποψη ότι ο πολιτισμός για την Ελλάδα αποτελεί πολύ ισχυρό κεφάλαιο για την κουλτούρα και την παιδεία των Ελλήνων, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι ο τουρισμός είναι μια οικονομική δραστηριότητα που δεν επιδέχεται ρομαντικές προσεγγίσεις.

Η σημερινή ανυπαρξία τουριστικής πολιτικής δεν είναι θέμα ενός και μοναδικού προσώπου, αλλά συνολικής κυβερνητικής κουλτούρας. Το νέο κυβερνητικό σχήμα δεν προδιαθέτει για κάποια ουσιαστική αλλαγή, αφού ο Πρωθυπουργός δείχνει να μην αναγνωρίζει τη σημασία του τουρισμού, ως έναν από τους κύριους μοχλούς ανάπτυξης, τόσο πρωτογενώς, όσο και μέσα από τις πολλαπλές συνέργειές του με τους άλλους τομείς της οικονομίας.”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.