Αρχική Φορείς Ιδιαίτερες οι προσπάθειες του Υφυπουργού Τουρισμού να πείσει αεροπορικές εταιρίες να προσθέσουν...

Ιδιαίτερες οι προσπάθειες του Υφυπουργού Τουρισμού να πείσει αεροπορικές εταιρίες να προσθέσουν δρομολόγια προς όλους τους ελληνικούς προορισμούς

Celestyal Cruises

Ιδιαίτερες οι προσπάθειες του Υφυπουργού Τουρισμού να πείσει αεροπορικές εταιρίες να προσθέσουν δρομολόγια προς όλους τους ελληνικούς προορισμούςΜε στόχο την αύξηση της τουριστικής κίνησης καθώς και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γ. Νικητιάδης πραγματοποιεί αυτή την περίοδο σειρά επαφών με αεροπορικές εταιρείες και μεταξύ αυτών και με όσες ανήκουν στην κατηγορία του «χαμηλού κόστους» .
Στόχος είναι να ενθαρρυνθούν οι αεροπορικές εταιρείες και να προσθέσουν δρομολόγια προς όλους τους ελληνικούς προορισμούς, ή να αυξήσουν τα υφιστάμενα , και από πολλά σημεία κυρίως της Ευρώπης. Επίσης και με τις εταιρείες που σήμερα δεν έχουν πτήσεις προς την Ελλάδα θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις προκειμένου να δραστηριοποιηθούν στην χώρα μας.
Ιδιαίτερες προσπάθειες γίνονται προς την κατεύθυνση της επιμήκυνσης του χρονικού διαστήματος που οι αεροπορικές εταιρείες θα πετούν στην Ελλάδα και σε όσο το δυνατόν περισσότερα αεροδρόμια της χώρας,  με πρώτο στόχο την κρίσιμη τουριστικά περίοδο από Μάρτιο έως Νοέμβριο.
Στο πλαίσιο αυτό και μετά από τις επαφές του κ. Νικητιάδη εντάσσεται η απόφαση της RYANAIR να πετά από την 1η Δεκεμβρίου 2010 και για όλο τον χρόνο απευθείας από Ρώμη σε Ρόδο. Επίσης η εταιρεία προτίθεται να πετά σε εννέα (9) ελληνικά αεροδρόμια από 31 και πλέον ευρωπαϊκά και από 10 διαφορετικές χώρες μεταφέροντας στην Ελλάδα περίπου 700 χιλιάδες νέους επισκέπτες το 2011 φθάνοντας έτσι το 1 εκατομμύριο επιβάτες.
Επίσης συζητήσεις έχουν γίνει  και με την easyJet η οποία φέτος υπολογίζεται πώς θα φθάσει τους 700 χιλιάδες επιβάτες πετώντας από επτά (7) χώρες προς 10 ελληνικά αεροδρόμια με 35 συνολικά διαδρομές. Στα σχέδιά της είναι να αυξήσει το 2011 κατά 11% την κίνησή της εξετάζοντας παράλληλα και την αύξηση των ελληνικών και ξένων προορισμών. Επισημαίνεται ότι συζητήσεις έχουν γίνει και με την AIRBERLIN, την TRANSAVIA ενώ επίκεινται συναντήσεις και με άλλες εταιρείες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.