Αρχική legacy Ο βιολογικός καθαρισμός άμεση προτεραιότητα για την – απορρύπανση του υδροφόρου ορίζοντα.

Ο βιολογικός καθαρισμός άμεση προτεραιότητα για την – απορρύπανση του υδροφόρου ορίζοντα.

Ημερίδα με θέματα την διαχείριση των απορριμμάτων ως δείκτης πολιτισμού και ποιότητας - ζωής, καθώς και τον βιολογικό καθαρισμό, το Σάββατο 2 Οκτωβρίου, στην Φώκαια.Η διαχείριση των απορριμμάτων αποτελεί ένα από τα πλέον σημαντικά περιβαλλοντικά ζητήματα, σε εθνικό αλλά και διεθνές επίπεδο, ενώ η διάθεσή τους συνιστά ένα από τα πλέον οξυμένα προβλήματα των αστικών κέντρων, τόσο στις προηγμένες, όσο και στις αναπτυσσόμενες χώρες.

Η διαχείριση των απορριμμάτων ως δείκτης πολιτισμού και ποιότητας – ζωής, καθώς και ο βιολογικός καθαρισμός ως άμεση προτεραιότητα για την – απορρύπανση του υδροφόρου ορίζοντα.
Είναι τα θέματα που θα συζητηθούν στην ημερίδα που διοργανώνεται από την Οικολογική Κίνηση Πολιτών Σαρωνικού – Λαυρεωτικής.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010 και ώρα 19:00, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Παλαιάς Φώκαιας.


Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι οι

Γιάννης Κουμαντάκης, ομότιμος καθηγητής Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου
Δημήτρης Παπαδημητρίου, μηχανολόγος – μηχανικός Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου
Βασίλης Πρωτονοτάριος, διδάκτωρ χημικός-μηχανικός
Εισηγητές εκ μέρους της Οικολογικής Κίνησης Πολιτών Σαρωνικού-Λαυρεωτικής
Έρση – Αντωνία Κόκκοτα, κοινοτική σύμβουλος Σαρωνίδας
Νίκος Μουρούτσος, Δικηγόρος

Η Ελλάδα αντιμετωπίζει το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων με την επιβολή ή μη, οικονομικών κυρώσεων από την ΕΕ, σύμφωνα με τους στόχους της ΕΕ μέχρι το τέλος του 2011 πρέπει να γίνεται στην χώρα μας ανακύκλωση τουλάχιστον του 55% των συσκευασιών.
Εξ άλλου και λόγω της οικονομικής κρίσης καίριας σημασίας είναι σήμερα η ανάπτυξη υποδομών για μετατροπή των απορριμμάτων σε ενέργεια, γεγονός που μπορεί να δώσει πολλαπλά οφέλη στην κοινωνία και την οικονομία.
Εκτός από τις προφανείς περιβαλλοντικές επιπτώσεις, πρέπει να αντιληφθούμε πως η διαχείριση των απορριμμάτων, αποτελεί ένα ζήτημα εξόχως οικονομικό και  να σχεδιαστεί η πολιτική για τη διαχείριση των απορριμμάτων, όχι μόνο σε εθνικό αλλά και τοπικό και δημοτικό επίπεδο σε σημείο που τέτοιας φύσης ζητήματα να μπορούν να αποτελέσουν δυνητικά εργαλεία οικονομικής ανάπτυξης.
Στην εκδήλωση έχουν κληθεί να παραστούν

Ο Νομάρχης Ανατολικής Αττικής κ. Λεωνίδας Κουρής,

οι βουλευτές της περιφέρειας Αττικής,

οι δήμαρχοι και κοινοτάρχες των συνιστωσών των δήμων Σαρωνικού και Λαυρεωτικής
οι υποψήφιοι δήμαρχοι δήμου Σαρωνικού & Λαυρεωτικής
οι  Πρόεδροι και τα μέλη διοικήσεων των εξωραϊστικών, πολιτιστικών, αθλητικών  κοινωνικών φορέων, δήμου Σαρωνικού.
οι  Δημόσιες υπηρεσίες δήμου Σαρωνικού – Λαυρεωτικής

H εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό.

Πηγή Αttikos Paratiritis

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.