Αρχική Φορείς Η ΠΕΝΑ ενημερώνεται για τους Ευρ. θεσμούς

Η ΠΕΝΑ ενημερώνεται για τους Ευρ. θεσμούς

Celestyal Cruises

Το τριήμερο 25-27 Οκτ 2010 η ΠΕΝΑ αξιοποιώντας τις υφιστάμενες δομές και μετά από μακροχρόνια διαδικασία, που ξεκίνησε πριν από έξη μήνες, οργανώνει ενημερωτική επίσκεψη στο Ευρωκοινοβούλιο στις Βρυξέλλες και σε επιλεγμένα σημεία αγροτικού ενδιαφέροντος.Το τριήμερο 25-27 Οκτ 2010 η ΠΕΝΑ αξιοποιώντας τις υφιστάμενες δομές και μετά από μακροχρόνια διαδικασία, που ξεκίνησε πριν από έξη μήνες, οργανώνει ενημερωτική επίσκεψη στο Ευρωκοινοβούλιο στις Βρυξέλλες και σε επιλεγμένα σημεία αγροτικού ενδιαφέροντος.
Η ΠΕΝΑ, ως θεσμική Αγροτική Συνδικαλιστική Οργάνωση-ΑΣΟ, που συστάθηκε με βάση τον Νόμο 3147/2003 (άρθρο 20) ενδιαφέρεται πολύ να ενημερώνεται για τους τρόπους με τους οποίους οι Ευρωπαίοι Πολίτες μπορούν να παρεμβαίνουν στους θεσμούς της Ε.Ε., αλλά και να δικτυώνεται με άλλες Νέες και Νέους Αγρότες τόσο μέσα στην ΕΕ όσο και στην Βαλκανική γεωγραφική περιοχή μας.
Κατά την Γενική Συνέλευση των αντιπροσώπων της ΠΕΝΑ, στις 9/6/2010, διαμορφώθηκε ο πίνακας των συμμετεχόντων στην Ενημερωτική Επίσκεψη της ΠΕΝΑ στις Βρυξέλλες στις 25-27/10/2010.
Ακολούθησαν πολλές δραστηριότητες από τους οργανωμένους Νέους Αγρότες παράλληλα με την ένταση των θερινών αγροτικών εργασιών, μεταξύ των οποίων: το Συνέδριο «Νέοι Αγρότες & Πολιτισμός» (27-28/6/10, Ν. Κίος Αργολίδας), Συζήτηση «Το μέλλον των Νέων Αγροτών» (23/7/10, Ν. Ζίχνη Σερρών), Διημερίδα Προοπτικές Αγροτικού Κινήματος (7-8/8/10, Σελλασία Λακωνίας), Φεστιβάλ Αγροτουρισμού (13/8/10, Αρχ. Ολυμπία Ηλείας), Ημερίδα «Τάσεις στην ΚΓΠ» (6/9/10, Μέγαρα Αττικής), Συνέδριο «Νεόι Αγρότες, Νέες Προοπτικές, Νέες Αγοράς» (10-12/9/10, Καρδίτσα), Συζήτηση «Νέοι Αγρότες μετά το 2013» (16/9/10, Θεσσαλονίκη), Συνάντηση «Νέοι Αγρότες & Τεχνολογία» (20/9/10, Ν. Σκοπός Σερρών), ενώ ταυτόχρονα πολλά νομοσχέδια που αλλάζουν τον αγροτικό χώρο πέρασαν ή περνούν τώρα.
Οι Νέοι Αγρότες αισθάνονται ισχυρή παρέμβαση στον χώρο τους, τόσο με τον Νόμο 3874/2010 «Μητρώο Αγροτών», όσο και με τον κατακερματισμό του ενιαίου επαγγελματικού τους χώρου. Παρατηρείται μετακίνηση των Δασών & Φυσικού Περιβάλλοντος, ρύθμιση του Αγροτουρισμού από άλλους, οι Κλιματικές Αλλαγές που καταστρέφουν κυρίως την αγροτική παραγωγή είναι αρμοδιότητα άλλων, η Αλιεία θα μετακινηθεί, και τα τρόφιμα-ΕΦΕΤ περιφέρονται, αποκλείοντας τους αγρότες μόνο στην χειρωνακτική γεωργική εργασία στα χωράφια και την κτηνοτροφική στους στάβλους.
Στις 30/9/10, στην Θέρμη Θεσσαλονίκης θα γίνει συζήτηση προβληματισμού, όπως σταθερά κάθε χρόνο συναντώνται οι Νέοι Αγρότες για να προσδιορίσουν τις προτεραιότητες τους.

Για την καταγραφή, Δημήτρης Μιχαηλίδης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.