Αρχική legacy Το Green Key στο Minoa Palace Resort & Spa

Το Green Key στο Minoa Palace Resort & Spa

minoa palace logoΤο ξενοδοχείο Minoa Palace Resort & Spa απέκτησε πρόσφατα το διεθνές βραβείο Green Key του ιδρύματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, το οποίο στην Ελλάδα συντονίζει η  Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης.
Το βραβείο αποτελεί σύμβολο ποιότητας και οικολογικής διαχείρισης των ξενοδοχειακών μονάδων παγκοσμίως. Τα κριτήρια του προγράμματος εστιάζουν στην περιβαλλοντική διαχείριση της μονάδας και στην περιβαλλοντική εκπαίδευση, τόσο των  πελατών, όσο και του προσωπικού, των συνεργατών και των προμηθευτών.
Καλύπτουν επίσης τομείς που σχετίζονται με την μειωμένη κατανάλωση ενέργειας, νερού, τη διαχείριση απορριμμάτων, τη χρήση προϊόντων προσωπικής καθαριότητας και απορρυπαντικών φιλικά προς το περιβάλλον, την ποιότητα τροφής και ποτών και τη μετατροπή των ελεύθερων χώρων σε χώρους πρασίνου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η νέα παραλιακή πτέρυγα του ξενοδοχείου, χωρητικότητας 81 δωματίων (κατασκευασμένη το 2008), αξιοποιώντας εγκατεστημένο σύστημα γεωθερμίας και εκτεταμένου ηλιακού πεδίου εξοικονομεί ετησίως 578.618 Kwh ενέργειας. Με αυτόν τον τρόπο, σε σχέση με τις συμβατικές μεθόδους πραγματοποιείται εξοικονόμηση κατά 68%.
Για το Minoa Palace Resort & Spa η ανάπτυξη έχει νόημα μόνο όταν είναι σε αρμονία με το φυσικό περιβάλλον, γι’αυτό και
η απόκτηση του βραβείου αυτού αποτελεί μία επιβράβευση των προσπαθειών του ξενοδοχείου αλλά και μία δέσμευση για τη συνέχισή τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.