Αρχική legacy Έχουν ήδη ληφθεί σοβαρά μέτρα πρόληψης της μετάδοσης του ιού του Δυτικού...

Έχουν ήδη ληφθεί σοβαρά μέτρα πρόληψης της μετάδοσης του ιού του Δυτικού Νείλου.

Σύμφωνα με το Υπουργείο, δεν υπάρχει θέμα ιδιαίτερης ανησυχίας για την μετάδοση του ιού του Δυτικού Νείλου στο αίμα.
Ενώ χθές και σήμερα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη πραγματοποιούνται συναντήσεις των επιστημονικών φορέων του Υπουργείου Υγείας.
Σύμφωνα με δηλώσεις φορέων, η πολιτεία όπως ακούσατε, εφαρμόζει ψεκασμούς οι οποίοι γίνονται με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορέσουμε να μην υπάρχουν τόσα πολλά κουνούπια, περιορίζοντας τα τσιμπήματά τους και την πιθανότητα μετάδοσης του ιού .
Όλα αυτά εφαρμόζονται σε συνεργασία και με το Υπουργείο Γεωργικής Ανάπτυξης και με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ώστε να μπορέσουν τα μέτρα αυτά, να αποδώσουν όσο γίνεται  καλύτερα.
“Πιστεύουμε ότι τα κρούσματα θα συνεχιστούν και τον Αύγουστο όπως είπε και ο κύριος Γενικός και πιθανώς και τον Σεπτέμβριο . Όλα εξαρτώνται από το πόσο θερμή θα είναι η περίοδος αυτή , ώστε ανάλογα να υπάρχει ο αριθμός των μολυσμένων κουνουπιών. Άρα λοιπόν υπολογίζουμε ότι θα έχουμε 4-8 κρούσματα την ημέρα αλλά αυτό κυρίως στους ηλικιωμένους. Ευτυχώς δεν προσβάλει την νεαρά ηλικία 0-9 ετών .
Εν τω μεταξύ για το θέμα του “ιού του Δυτικού Νείλου” εμφανίζονται δημοσιεύματα και στον Ξένο Τύπο, όπως στην εφημερίδα LES ECHOS όπου σε σύντομο δημοσίευμα αναφέρεται ότι το Υπουργείο Υγείας ενίσχυσε τα μέτρα πρόληψης έναντι  των κρουσμάτων μόλυνσης από τον ιό του Δυτικού Νείλου που έχει εμφανιστεί στην Ελλάδα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.