Αρχική legacy Πρόγραμμα «Πολιτισμός 2007-2013» για το έτος 2011

Πρόγραμμα «Πολιτισμός 2007-2013» για το έτος 2011

Πολιτισμός 2007-2013Στο πλαίσιο της οικονομικής στήριξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον τομέα του Πολιτισμού και στο πλαίσιο δράσεων του Προγράμματος «Πολιτισμός 2007-2013», δημοσιεύτηκε η πρόσκληση ενδιαφέροντος για υποβολή σχεδίων α)διακρατικής πολιτιστικής συνεργασίας και β)οικονομικής στήριξης σε οργανισμούς που δραστηριοποιούνται σε ευρωπαϊκό επίπεδο στον τομέα του πολιτισμού.
Τα προτεινόμενα σχέδια είναι απαραίτητο να καλύπτουν τουλάχιστον δύο από τους τρεις παρακάτω ειδικούς στόχους:
— ενθάρρυνση της διακρατικής κινητικότητας των εργαζομένων στον τομέα του πολιτισμού,
— ενίσχυση της διακρατικής κυκλοφορίας των πολιτιστικών και καλλιτεχνικών έργων και προϊόντων,
— ενθάρρυνση του διαπολιτισμικού διαλόγου.
ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Οι αιτούντες (κύριοι οργανωτές των σχεδίων) και οι συνδιοργανωτές πρέπει να είναι δημόσιοι ή ιδιωτικοί πολιτιστικοί οργανισμοί με νομική οντότητα – όχι φυσικά πρόσωπα -, με κύρια δραστηριότητα τον πολιτιστικό τομέα.
Για το 2011 η Επιτροπή θα παρέχει οικονομική ενίσχυση σε:
1.Πολυετή σχέδια συνεργασίας (Σκέλος 1.1), διάρκειας τριών (3) έως πέντε (5) ετών. Είναι απαραίτητη η συμμετοχή τουλάχιστον έξι (6) πολιτιστικών φορέων, οι οποίοι προέρχονται από έξι (6) διαφορετικά κράτη-μέλη που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα. Η κοινοτική χρηματοδότηση κυμαίνεται ετησίως μεταξύ 200.000 και 500.000 ευρώ και δεν υπερβαίνει το 50% του συνολικού επιλέξιμου προϋπολογισμού του σχεδίου .
2.Σχέδια για πολιτιστικές δράσεις συνεργασίας (Σκέλος 1.2.1), διάρκειας έως δύο (2) ετών. Είναι απαραίτητη η συμμετοχή τουλάχιστον τριών (3) πολιτιστικών φορέων, οι οποίοι προέρχονται από τρία (3) διαφορετικά κράτη-μέλη που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα. Η κοινοτική χρηματοδότηση κυμαίνεται ετησίως από 50.000 (ελάχιστη χρηματοδότηση) έως 200.000, η μέγιστη και δεν υπερβαίνει το 50% του συνολικού επιλέξιμου προϋπολογισμού του σχεδίου.
3.Οργανισμούς που δραστηριοποιούνται στον τομέα του πολιτισμού σε ευρωπαϊκό επίπεδο (Σκέλος 2). Οι κατηγορίες επιλέξιμων οργανισμών είναι α) Πρεσβευτές, β)Δίκτυα προώθησης και γ)Πλατφόρμες δομημένου διαλόγου. Η επιδότηση μπορεί να είναι διάρκειας ενός (1) ή τριών (3) ετών. Το ποσοστό της κοινοτικής χρηματοδότησης δεν μπορεί να υπερβαίνει το 80% των λειτουργικών δαπανών που σχετίζονται με το πρόγραμμα εργασίας των αιτούντων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.