Αρχική Culture Θεσμός το Πέμπτο Μεσογειακό Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού στην Λάρνακα

Θεσμός το Πέμπτο Μεσογειακό Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού στην Λάρνακα

Ε΄ Μεσογειακό Φεστιβάλ Παραδοσιακών ΧορώνΤο Μεσογειακό Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού που πραγματοποιείται στη Λάρνακα, κάθε Σεπτέμβρη, έγινε ένας θεσμός με τεράστια επιτυχία.
Συγκροτήματα και χορευτές από τις γειτονικές χώρες σπεύδουν να κρατήσουν μια θέση στην τόσο επιτυχημένη αυτή διοργάνωση, αναμένοντας τη σειρά τους.
Η επιλογή των συγκροτημάτων γίνεται από ειδική επιτροπή που ταξινομεί και καταγράφει την ποιότητα του κάθε συγκροτήματος.
Το Ε΄ Μεσογειακό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών διοργανώνει ο Πολιτιστικός Λαογραφικός Όμιλος Λευκωσίας, σε συνεργασία με το Δήμο Λάρνακας. Το Φεστιβάλ θα αρχίσει στις 11 Σεπτεμβρίου, με την καθιερωμένη παρέλαση των συγκροτημάτων στη Λεωφόρο Αθηνών, κατά μήκος της παραλίας, και θα συνεχίσει με την τελετή έναρξης στην εξέδρα των Φοινικούδων, με τους καθιερωμένους χαιρετισμούς και το καλλιτεχνικό πρόγραμμα από το φωνητικό σχήμα του Δήμου Λάρνακας, που θα παρουσιάσει παραδοσιακά τραγούδια με μαέστρο τον Ανδρέα Γερολέμου.
Τιμώμενη χώρα για φέτος η Βοσνία – Ερζεγοβίνη, που θα παραλάβει από την Αίγυπτο και θα κρατήσει τη βαρύτιμη ασπίδα για ένα χρόνο. Σε αυτό το χρονικό διάστημα, νέοι ερευνητές από τις δύο χώρες – Κύπρο και Βοσνία θα επιλέξουν ένα θέμα έρευνας για το οποίο θα δουλέψουν από κοινού, και θα παρουσιάσουν τα αποτελέσματα στο Φεστιβάλ του 2011. Φέτος θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα της έρευνας με θέμα «οι Αιγυπτιακού χοροί σε συσχέτιση με τους Κυπριακούς», που έφεραν εις πέρας Αιγύπτιοι και Κύπριοι φοιτητές – χορευτές υπό την επίβλεψη του Δρα Νεόφυτου Παπαϊωάννου.
Στη συνέχεια, όλα τα συγκροτήματα θα παρουσιάσουν ένα δεκάλεπτο πρόγραμμα με ζωντανή παραδοσιακή μουσική από τη χώρα τους. Το πρόγραμμα θα κλείσει με πυροτεχνήματα που θα συναγωνίζονται την ομορφιά και τα χρώματα των παραδοσιακών κουστουμιών. Το Φεστιβάλ θα συνεχιστεί μέχρι την Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου, πάντοτε με διαφορετικούς χορούς και φορεσιές. Καινοτομία της φετινής διοργάνωσης: η μεταφορά του Φεστιβάλ και στη Λευκωσία, στις 14 Σεπτεμβρίου, στην Πλατεία της Παλλουριώτισσας, σε  συνεργασία  με το Δήμο Λευκωσίας  που θα  γιορτάσει τις νύκτες της Πανσέληνου, χορεύοντας στους ήχους της παράδοσης κάτω από το φως του φεγγαριού. Θα προηγηθεί παρέλαση των συγκροτημάτων σε Λήδρας και Ονασαγόρου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.