Αρχική Φορείς Συμμετοχή του ΕΛΚΕΘΕ στις εργασίες για την άντληση πετρελαίου της BP στο...

Συμμετοχή του ΕΛΚΕΘΕ στις εργασίες για την άντληση πετρελαίου της BP στο Μεξικό

Celestyal Cruises

Το Ινστιτούτο Ωκεανογραφίας του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ), που εποπτεύεται από την Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας του Υπουργείου Παιδείας, προσφέρει τις υπηρεσίες του για την επίλυση του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί στον κόλπο του Μεξικού, λόγω του ατυχήματος σε εξέδρα άντλησης πετρελαίου της εταιρείας BP τον περασμένο Απρίλιο.

Συγκεκριμένα  το National Oceanic & Atmospheric Administration (NOAA) ζήτησε από το ΕΛΚΕΘΕ να χρησιμοποιήσει το μηχάνημα  «LISSTDeep» – ένα από τα τέσσερα που υπάρχουν παγκοσμίως- το οποίο έχει αγορασθεί  από το πρόγραμμα αριστείας του Ινστιτούτου Ωκεανογραφίας, προκειμένου να βοηθήσει τον Αύγουστο στις έρευνες στην περιοχή του ατυχήματος.

Το «LISSTDeep», πέραν των άλλων εφαρμογών του, έχει την δυνατότητα να μετράει το μέγεθος των σταγόνων πετρελαίου θάλασσα και ως εκ τούτου κρίνεται απαραίτητο για τη δημιουργία του μοντέλου διασποράς του πετρελαίου.

Στην περιοχή των ερευνών θα μεταβεί έμπειρος επιστήμονας από το ΕΛΚΕΘΕ και  χρησιμοποιώντας το «LISSTDeep» θα συμβάλλει στις προσπάθειες επίλυσης του προβλήματος.

Το ΕΛΚΕΘΕ με τη συνεργασία αυτή έχει τη ευκαιρία να συμμετέχει, με εξοπλισμό και τεχνογνωσία, στην αντιμετώπιση ενός από τα μεγαλύτερα περιβαλλοντικά προβλήματα των τελευταίων δεκαετιών, προβάλλοντας σε παγκόσμιο επίπεδο τις δυνατότητες του και τη χώρα μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.