Αρχική legacy «Μουσικές του Κόσμου στον ελαιώνα της Κερατέας»

«Μουσικές του Κόσμου στον ελαιώνα της Κερατέας»

Οι Μουσικές του Κόσμου πραγματοποιούνται για φέτος 4η φορά στον αύλειο χώρο της Παναγίας Γκαρικά, λίγο έξω από την πόλη της Κερατέας, στον ελαιώνα, κοντά στο ΒΙΟΠΑ, παραμονές Δεκαπενταύγουστου (Πέμπτη, Παρασκευή 12,13 Αυγούστου).

Στο Φεστιβάλ συμμετέχουν:
Α’ ΜΕΡΟΣ:
ΤΟ ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ ΣΑΞΟΦΩΝΩΝ «ΑΚΡΟΑΜΑ» σ’ ένα ταξίδι στις μουσικές του κόσμου
Τέσσερις καλλιτέχνες κατέθεσαν το ταλέντο και την πείρα τους για να αναδείξουν την ποικιλό-μορφη εκφραστικότητα της φωνής του σαξοφώνου.
Με έδρα την Αθήνα, το Κουαρτέτο Σαξοφώνων “ΑΚΡΟΑΜΑ” φιλοδοξεί να παρουσιάσει ένα ευρύ και προσεκτικά επιλεγμένο ρεπερτόριο από την προκλασσική έως την σύγχρονη εποχή και την τζαζ, καθώς και έργα σημαντικών Ελλήνων συνθετών.
Το Κουαρτέτο έχει ήδη εμφανιστεί με επιτυχία σε πολλά φεστιβάλ της Ελλάδας και του εξωτερικού, συλλέγοντας πολύ καλές κριτικές.   Θα ακουστούν έργα των : P. Desmond, A. Piazzolla, N. Piovani, H. Mancini, Sc. Joplin, J.P. Sousa, Δ. Νικολάου, Μ. Χατζιδάκι κ.α.     Το Κουαρτέτο Σαξοφώνων “ΑΚΡΟΑΜΑ” ιδρύθηκε το 2001 και σήμερα αποτελείται από τους:  Ευστάθιο Μαυρομμάτη (σοπράνο σαξόφωνο, καλλ. Διευθ.), Λευτέρη Πουλιού (άλτο σαξόφωνο), Γεωργία Λιονάκη (τενόρο σαξόφωνο), Μάρκο Καραβά (βαρύτονο σαξόφωνο).

Β’ ΜΕΡΟΣ    ΤΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ JAZZ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΡΙΦΤΗΣ + ΦΙΛΟΙ
Ένας ταλαντούχος μουσικός από την Κερατέα Αντώνης Πρίφτης γυρίζοντας από τη Νέα Υόρκη όπου έχει παίξει με μεγάλα ονόματα της jazz σκηνής, προσκλήθηκε από το Φεστιβάλ του Δήμου μας «Μουσικές του Κόσμου στον Ελαιώνα Κερατέας» να παρουσιάσει με φίλους του μουσικούς την δουλειά του στον φιλόξενο χώρο της Παναγίας Γκαρικά.
Έτσι λοιπόν 4 δεξιοτέχνες της jazz μουσικής συναντιώνται σ’ ένα πρόγραμμα που έχει τις ρίζες του στην κουβανέζικη μουσική και την αφροαμερικάνικη παράδοση του Σικάγο, της Νέας Ορλεάνης και της Νέας Υόρκης.     Ακουμπώντας στην αφρικανική ρυθμολογία και με άξονα την jazz αισθητική και μουσική φρασεολογία του σήμερα, θα παρακολουθήσουμε μια ενδιαφέρουσα συναυλία Latin Jazz Fusion.
Συμμετέχουν οι μουσικοί: Γιάννης Σταυρόπουλος (Drums), Περικλής Τριβόλης (Bass), Παντελής Μπενετάτος   (Πιάνο, Πλήκτρα), Αντώνης Πρίφτης (Κιθάρα).

Την Παρασκευή 13 Αυγούστου 2010, ώρα 9:00μ.μ.       Ο ΨΑΡΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΤΟΥ       Ο Ψαραντώνης (πραγματικό όνομα Αντώνης Ξυλούρης) έρχεται με το συγκρότημά του στην Παναγία Γκαρικά στην Κερατέα και τιμά το Φεστιβάλ “Μουσικές του κόσμου στον ελαιώνα της Κερατέας”.
Αδερφός του θρυλικού Νίκου Ξυλούρη, άγγιξε πρώτη φορά κρητική λύρα στα δεκατρία του χρόνια, για να εξελιχθεί σε πολυοργανίστα ολκής και να καταλήξει μία από τις σημαντικότερες μουσικές προσωπικότητες των ημερών μας και μάλιστα σε διεθνές επίπεδο.
Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός πως αποτελεί τον μοναδικό Έλληνα δημιουργό που έχει συμμετάσχει στο σπουδαίο All Tomorrow’s Parties, το σημαντικότερο ίσως μουσικό φεστιβάλ του πλανήτη. Συμμετείχε μάλιστα δύο φορές, την πρώτη στις 27 Απριλίου 2007, στην κεντρική μουσική σκηνή του Μinehead (UK), με διοργανωτές τους Dirty Three, έπειτα από προσωπική πρόσκληση του Ellis Warren, ενώ τη δεύτερη φορά φέτος, τον Ιανουάριο του 2009, στο ΑΤΡ της Αυστραλίας, ύστερα από προσωπική πρόσκληση του Nick Cave (η συμφωνία έκλεισε τον Ιούνιο του 2008 στην Θεσσαλονίκη σε κατ’ ιδίαν συνάντηση Cave-Ψαραντώνη).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.