Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΤΩΝ ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΤΩΝ ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ

 Στο πλαίσιο εφαρμογής της νέας πολιτικής του ΥΠ.ΠΟ.Α. για την αναμόρφωση και ανάπτυξη του θεσμού των Δημοτικών Περιφερειακών Θεάτρων (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.) ολοκληρώθηκε με επιτυχία η υπογραφή της πρώτης Προγραμματικής Σύμβασης που αφορά στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων. Οι νέες Προγραμματικές Συμβάσεις ως αποτέλεσμα γόνιμης διαβούλευσης των συμβαλλομένων μερών, με ανανεωμένα κριτήρια, όρους και κίνητρα ανταποκρίνονται στις νέες απαιτήσεις που θέτει η σημερινή εποχή.

Με τριετή διάρκεια και με βασική υποχρέωση την πρόσληψη Καλλιτεχνικού Διευθυντή, οι νέες Προγραμματικές Συμβάσεις διασφαλίζουν την καλύτερη ροή χρηματοδότησης και τον μακροπρόθεσμο καλλιτεχνικό προγραμματισμό των ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Παράλληλα δίνουν το έναυσμα για συνεργασία μεταξύ φορέων του Κέντρου και της Περιφέρειας, τη δημιουργία διεθνών συνεργασιών, τη διασφάλιση του καλλιτεχνικού επιπέδου της καλλιτεχνικής δραστηριότητας, την εξασφάλιση θέσεων εργασίας για επαγγελματίες καλλιτέχνες απόφοιτων δραματικών σχολών αναγνωρισμένων από το κράτος, την ενίσχυση της νεανικής δημιουργίας και της κινητικότητας νεανικών ομάδων θεάτρου (residencies).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.