Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Συνάντηση Κονιόρδου – Hancock στο Λόνδίνο, με θέμα τις πρόσφατες πρωτοβουλίες ώστε να...

Συνάντηση Κονιόρδου – Hancock στο Λόνδίνο, με θέμα τις πρόσφατες πρωτοβουλίες ώστε να γίνει η Ελλάδα μια χώρα φιλική στις κινηματογραφήσεις

Στο πλαίσιο της επίσκεψης της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, κας Λυδίας Κονιόρδου, στο Λονδίνο πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη συνάντηση με τον ομόλογό της κ. Hancock καθώς και τον υφυπουργό, αρμόδιο για θέματα πολιτισμού, κ. Ellis.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε το σύνολο των θεμάτων διμερούς πολιτιστικής συνεργασίας, δίνοντας έμφαση στο σύγχρονο πολιτισμό και ειδικότερα στα θέματα πολιτιστικών ανταλλαγών, με πνεύμα αμοιβαιότητας, συμπαραγωγών, διευκόλυνσης της κινητικότητας των δημιουργών, καθώς και τις πρόσφατες πρωτοβουλίες για να γίνει η Ελλάδα μια χώρα φιλική στις κινηματογραφήσεις.

Η Υπουργός Πολιτισμού έθεσε στη Βρετανική Πλευρά και το ζήτημα της επανένωσης των Γλυπτών του Παρθενώνα, εστιάζοντας στην αναγκαιότητα  εντατικοποίησης του διαλόγου μεταξύ των δύο πλευρών σε πολιτικό επίπεδο, προβάλλοντας κατά κύριο λόγο τις πολιτιστικές και ηθικές διαστάσεις του θέματος, σύμφωνα και με την πρόσφατη σύσταση της αρμόδιας για το θέμα Διακυβερνητικής Επιτροπής της UNESCO (ICPRCP).  Τέλος, δεν παρέλειψε να τονίσει την ολοένα αυξανόμενη δυναμική της κοινής γνώμης υπέρ της επανένωσης των γλυπτών.

Στον εορτασμό των 100 χρόνων λειτουργίας της Έδρας Κοραή στο Πανεπιστήμιο Kings College London, η Υπουργός Πολιτισμού  με ομιλία της έκλεισε την εκδήλωση. «Οι έδρες Νεοελληνικών σπουδών στο εξωτερικό αποτελούν έναν κομβικό τομέα εξαιρετικής σημασίας. Όχι μονάχα με την εκπαιδευτική τους διάσταση.  Οι νεοελληνιστές αποτελούν ένα διαβατήριο για την πολιτιστική μας πολιτική στο εξωτερικό. Μια από τις σημαντικότερες διόδους αμφίδρομης επικοινωνίας του σύγχρονου πολιτιστικού γίγνεσθαι» ανέφερε στην ομιλία της η κα Κονιόρδου. «Οι νεοελληνικές σπουδές δεν είναι πολυτέλεια αλλά ανάγκη και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπιστούν» υπογράμμισε. Και πρόσθεσε: «Θέλω να εκφράσω την μεγάλη μου χαρά για το γεγονός πως πρόσφατα και μετά από κινητοποίηση ιδρυμάτων, φορέων και μεμονωμένων ομογενών, εξασφαλίσθηκε επαρκής χρηματοδότηση για την σε βάθος χρόνου λειτουργία της έδρας Κοραή».

Κατά τη δεύτερη ημέρα της επίσκεψής της, η Υπουργός συναντήθηκε με τον κ. Andrew Jones, υπεύθυνο του Βρετανικού Συμβουλίου για το Θέατρο και το Χορό στην Ευρώπη. Κατά τη συζήτηση που υπήρξε εξαιρετικά πρόσφορη συμφωνήθηκε η συνεργασία σε πολλαπλά επίπεδα στον καλλιτεχνικό τομέα και στον τομέα των επαγγελματιών του πολιτισμού.

Ακολούθησε συνάντηση της κας Κονιόρδου στην Πρεσβευτική κατοικία με την Βρετανική Επιτροπή για την Επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα, κατά την  οποία  ενημερώθηκε για τις μέχρι τώρα δραστηριότητές της  και συζητήθηκαν οι μελλοντικές δράσεις. Τέλος, η Υπουργός συναντήθηκε με ομάδα Ελλήνων και Βρετανών καλλιτεχνών από το χώρο του θεάτρου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.